Aniversare în lumea muzicii timișorene: Tibi Gajdo împlinește azi o frumoasă vârstă

Aniversare în lumea muzicii timișorene: Tibi Gajdo împlinește azi o frumoasă vârstă

0
DISTRIBUIȚI

Tibi Gajdo, muzicianul timișorean care a făcut parte din prima formulă a trupei Cargo, împlinește astăzi 57 de ani, ocazie cu care alături de melomani și redacția Pressalert.ro îi urează un sincer La Mulți Ani!

Artistul provine dintr-o familie muzicală, iar fascinația pentru această artă i-a venit în fragedă copilărie în jurul unui aparat de radio pe lămpi, la care acesta butona cursorul în stânga și în dreapta până când găsea ceva pe placul urechilor sale. Încă din clasa a I-a, Tibi și-a început educația muzicală cu lecții de pian la Liceul Maghiar, după care au urmat lecții de bass de la Dixie Krauser și constituirea unei prime formații care a purtat numele de Metallgroup, care n-a avut niciun concert.


A urmat Metamorf, alături de care a susținut o serie de recitaluri inclusiv în cadrul festivalului TimRock și a serilor derulate sub genericul PM6, iar în 1985 Tibi Gajdo a fost basistul din prima formulă a trupei Cargo.

Un an mai târziu, în 1986 Tibi a părăsit România, stabilindu-se inițial în Suedia și mai apoi în Ungaria. A făcut parte din componența trupei suedeze Panic, cu care a compus și o piesă „dedicată“ regimului comunist, care a fost difuzată la Radio Europa Liberă, după care au urmat alte proiecte ca Blues Line, Jukebox Heroes sau Gyöngyszemek Zenekar.

Afișul turneulu Cargo în Franța

Anul trecut, Tibi Gajdo și-a adus aportul la o inedită expoziție realizată la Budapesta, numită „Magyarock a határon túl“ care a curpins și o serie de „vestigii” din muzica rock românească.
„Am fost cooptat de organizatorii muzeului și le-am împrumutat tot ce am putut. Se găsesc acolo cartea lui Bela Kamocsa… toate albumele celor de la formația Metropol și multe altele. Și Timișoara e bine reprezentată. Am expus cele patru afișe de la festivalurile TimRock la care am participat și alte afișe de la alte festivaluri. Evident, sunt expuse și lucruri din trupa mea de suflet, Cargo, inclusiv afișul făcut pentru turneul francez. Mă simt foarte onorat că am putut să colaborez pentru această expoziție“, a dezvăluit Tibi Gajdo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.