ANP a anunțat măsuri după cele două evadări din Timiș din ultima...

ANP a anunțat măsuri după cele două evadări din Timiș din ultima săptămână

0
DISTRIBUIȚI

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) a anunțat primele măsuri „având în vedere recentele evenimente petrecute la nivelul unor unități penitenciare, prin care persoane private de libertate au reușit să părăsească fără drept starea legală de deținere”.

Astfel, directorul general al ANP a trimis ministrului Justiției propunerea „de încetare a împuternicirii din funcția de conducere a directorului unității (n.r. – comisar șef de poliție penitenciară Marina Simonetti)” în cazul Centrului Educativ Buziaș, de unde un minor care ispășește o pedeapsă pentru tâlhărie a evadat zilele trecute.


În plus, a fost sesizată Comisia de Discplină în privința a alți patru angajați pentru cele întâmplate în 10 mai.

De asemenea, directorul Penitenciarului Timișoara, Liviu Marica, a primit o atenționare scrisă din partea directorului general al ANP „în sensul eficientizării complexului de măsuri aferente sectorului operativ”, după ce un deținut a dispărut de la un punct de lucru săptămâna trecută. Subalternii săi ar putea fi sanțcionați mai sever, fiind sesizată Comisia de Disciplină împotriva directorului adjunct siguranța deținerii și regim penitenciar; polițistului de penitenciare care a îndeplinit temporar funcția de șef serviciu siguranța deținerii în data de 09.05.2022; șefului secției exterioare penitenciarului în care a avut loc evenimentul negativ; împotriva a doi polițiști de penitenciare care au îndeplinit funcția de agent operativ principal, în zona de responsabilitate în care s-a produs evenimentul negativ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.