Artistul bănățean Freddy Stauber a lansat un nou album în Germania, alături...

Artistul bănățean Freddy Stauber a lansat un nou album în Germania, alături de o serie de colaboratori

0
DISTRIBUIȚI

Freddy Stauber, muzicianul bănățean care trăiește de 35 de ani în Germania, a editat un nou material discografic, „Native Ethno”, alături de invitați speciali precum Nicu Patoi, Horea Crișovan, Adrian Dinu Schwarts, Alexandru Kovacs, Lucian Ciuchitu, Kostas Matzios, Viktor Wekesser și Verena Büchsler.

Freddy Stauber s-a născut în 27 aprilie 1958 la Lugoj și a făcut cunoștință cu magia muzicii încă de la vârsta de șapte ani, devenind mai târziu solist vocal în orchestra de acordeoane a lui Nikolaus Hubov. Una din cele mai cunoscute trupe din Lugoj din acele vremuri a fost Betta, în care Freddy Stauber a activat o vară, cântând la grădina de vară a ștrandului din Lugoj. Primind recomandarea solistului Lușu Penescu din Betta, Freddy Stauber a fost cooptat în formația Stelele, pe vremea când a fost student în Timișoara și a înregistrat alături de ei albumul discografic Sonne im Herzen, înregistrat live la Casa Tineretului. Mai apoi, artistul a devenit membrul formației lugojene Logic, trupă care a câștigat nenumărate premii, printre care amintim locul trei la Festivalul de muzică rock de la Râmnicu Vâlcea sau premiul întâi la Festivalul de Muzică Rock de la Bacău, în 1986.


Alături de o serie de turnee în țară și numeroase distincții, artistul a organizat și o manifestare numită „Zilele Muzicii Tinere“ din Lugoj.

Artistul a părăsit România definitiv în anul 1987 și s-a stabilit în Germania, unde a reușit să împace utilul cu plăcutul, ocupându-se printre altele și de partea de sunet a celebrei firme Mercedes Benz. Dincolo de proiectele sale în domeniul muzicii rock, artistul a devenit cunoscut în Germania și ca solist de „schlager musik“ sub pseudonimul de Julian Sander. În 1988 s-a alăturat formației Silver Stars alături de care a concertat în Germania, Austria și Elveția, iar trei ani mai târziu a efectuat un turneu sub genericul „Lieder, die von Herzen kommen” alături de nume cunoscute în Germania ca Gitti și Erika, Rex Gildo, Andy Borg sau Tony Marshall. La mijlocul anilor ’90 artistul a făcut cunoștință cu producătorul Robert Jung, alături de care a înregistrat maxi-single-ul „Du bist mir nicht nah genug”. În paralel, Freddy a înregistrat în studioul său o serie de proiecte, iar anul trecut a lansat cartea „Aș putea oare deveni muzician…?!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.