Atelier de cinema la Timișoara, cu un apreciat regizor român

Atelier de cinema la Timișoara, cu un apreciat regizor român

0
DISTRIBUIȚI

Asociația culturală „Oaza” deschide la Timișoara atelierul de film „Istoria cinemaului povestită tinerilor din scaunul regizorului”, avându-l drept invitat pe regizorul Cristi Puiu, primul eveniment fiind programat în 6 și 7 mai, de la ora 17:00, în sala multifuncțională a consiliului județean.

Cristi Puiu propune o incursiune subiectivă în istoria cinematografului, sub forma unui serial.


Vor fi prezentate filme istorice sau filme uitate, genuri și școli de film care au marcat istoria cinematografiei sau au contribuit într-un fel sau altul la formarea sa ca artist.

Evenimentele se vor desfășura pe parcursul lunilor mai – iunie și septembrie – noiembrie, odată la două săptamâni, în zilele de vineri și sâmbătă de la ora 17. Întâlnirile vor avea loc alternativ la Sala Multifuncțională a Consiliului Județean Timiș și la Casa Artelor  de pe strada Augustin Pacha.  Proiecțiile vor fi precedate de prezentarea filmelor, a contextului in care au fost alese, fiind urmate de discuții conduse de regizorul Cristi Puiu. Evenimentul se adresează în special tinerilor între 14 și 25 de ani.

Născut la București în anul 1967, Cristi Puiu începe în 1992, studii de pictură la „École supérieure d’art visuel” din Geneva, pe care le abandonează pentru a se înscrie la secția de film. A regizat: „Marfa și banii” (2001), „Moartea domnului Lăzărescu” (2005), „Aurora” (2010), „Sieranevada” (2016) „Malmkrog” (2020), și a primit numeroase premii, printrte care trofeul „Un Certain Regard” in 2005 pentru „Moartea Domnului Lazărescu” iar în 2020 premiul pentru cel mai bun regizor pentru „Malmkrog”, in secțiunea „Encounters” a festivalului de film de la Berlin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.