Aura Twarowska a lansat o piesă dedicată dramei ucraininienilor: „Am considerat că,...

Aura Twarowska a lansat o piesă dedicată dramei ucraininienilor: „Am considerat că, prin această piesă, pot sa mă rog pentru pace, cum știu eu mai bine: prin muzică“

0
DISTRIBUIȚI

Mezzosoprana Aura Twarowska a lansat recent piesa „Preghiera per la Pace / Perdonaci la guerra, Signore“, care este o rugăciune ce îi aparține Arhiepiscopului de Napoli, ES Mons. Domenico Battaglia și care a fost citită de Papa Francisc la Audiența Generală din 16 martie, Aula Paul al VI-lea, Vatican.

„Maestrul Șerban Nichifor a fost foarte impresionat de mesajul rugăciunii și de drama ucrainienilor și a pus rugăciunea pe muzică. A compus un „REQUIEM pentru martirii ucrainieni” pentru mezzosoprana, orgă și orchestră de coarde. „Perdonaci la guerra, Signore” este prima parte din acest Requiem. Piesa a fost lansată la Radio Timișoara, în emisiunea „De la om la om”, a Adrianei Mărăscu Dolceanu, în data de 3 mai“, ne-a declarat Aura Twarowska.

Artista născută la Lugoj a urmat studiile de canto la Facultatea de Muzică din cadrul Universitătii de Vest, Timișoara si masteratul la Universitatea de Muzică București și a debutat pe scena Operei Române din Timișoara în rolul titular din opera Carmen de G. Bizet, în anul 1998. Colaborările și turneele internaționale îi facilitează întâlnirea cu teatrele europene, toate acestea conducând la angajarea sa ca solistă a Operei de Stat din Viena în anul 2007.


Alături de acest colectiv debutează cu rolul Marcellina din Le Nozze di Figaro în Shanghai, în turneul asiatic al operei vieneze din toamna anului 2007, sub bagheta dirijorului Seiji Ozawa. Ca solistă angajată a acestei instituții a cântat până în prezent aproximativ 400 de spectacole.

„Colaborarea dintre mine și Maestrul Nichifor este lungă. A început pe vremea când eram masterandă la Universitatea de Muzică din București, la clasa doamnei Georgeta Stoleriu. Atunci am studiat și pregătit pentru întâia dată o lucrare semnată de domnia sa, lucrare pe care am prezentat-o la multe concursuri naționale și internaționale și cu ajutorul căreia am câștigat multe premii. Este vorba de „Trandafirul negru”, dedicată lui Karol Szymanowski. Am considerat că, prin această piesă, pot sa mă rog pentru pace, cum știu eu mai bine: prin muzică. Întreaga rugăciune este cutremurătoare, dar partea care m-a impresionat cel mai tare este:”Oprește, Doamne mâna lui Cain! Și după ce o oprești, îndura-te și de el, căci este fratele nostru”. Chiar și acum, când scriu aceste rânduri, mi se umplu ochii de lacrimi. Apoi, în Coda piesei am înregistrat mai multe voci, mai multe linii melodice, pe care le-am suprapus, cu intenția de a invita ascultătorii să se acordeze cu mine, pe vibrația unei puternice rugăciuni colective“, spune Aura Twarowska.

„Perdonaci la guerra, Signore” a fost înregistrată în Timișoara, în MassiveStudio alături de inginerul de sunet Florin Pop-Magda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.