Cheful de sâmbătă seara cu girofaruri, pălincă și arome folclorice îmbibate în...

Cheful de sâmbătă seara cu girofaruri, pălincă și arome folclorice îmbibate în metal: formația Dirty Shirt a lansat noul album la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Anca Lungu

Revenirea formației Dirty Shirt în Timișoara – eveniment care a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute în locul numit În spatele Casei (Casa Tineretului) a reprezentat o bună ocazie pentru cei îndrăgostiți de sunetele „crossover folklore metal“ să bifeze o seară plină de energie, prestația maramureșenilor pe scenă fiind cea cu care ne-au obișnuit și-n alte ocazii, plină de nerv. Nebunia băieților care amestecă în cantități echilibrate porțiuni de folclor românesc sau maghiar cu bucățele de hardcore și metal nu este nici pe departe o direcție originală, multe alte formații apelând la această rețetă. Cei de la Dirty Shirt reușesc să convingă mult mai mult „live“ decât pe discuri, iar acest atu le-a deschis o nișă spre festivalurile din străinătate unde „ciorba” asta de folclor și metal are un lipici fantastic.

Băieții care în prima zi a lunii aprilie din acest an au lansat noul album, „Get Your Dose Now”, au fost primiți cu mult entuziasm încă de la primele acorduri, publicul creând o veritabilă atmosferă „de festival“ din care n-au lipsit șlagărele binecunoscute ale muzicienilor și buna dispoziție publicului care s-a tradus la fața locului cu o țopăială de zile mari.


Alături de membrii formației pe scenă s-au mai aflat și Paula Gherasim (vioară Syn Ze Sase Tri, Raven’s Heart) și Anca Cosmescu (violă, Raven’s Heart), care au dat un plus de șarm sound-ului.

Un moment cât se poate de amuzant a fost undeva pe la mijlocul cântării când solistul „Rini“ a remarcat între două piese că dacă la fața locului vor apărea girofaruri, va cânta celebra piesă „Vine poliția“. Ei bine, spre final, dorința i s-a împlinit și la fața locului și-a făcut apariția o mașină a Jandarmeriei cu girofarurile aprinse. Drept urmare, fiindcă era ora 23, concertul s-a încheiat fără bisul de rigoare… Printre momentele inedite ale concertului s-a numărat și o mini-pauză datorată faptului că unul din membrii formației a avut nevoie de …o baterie, moment în care solistul trupei i-a delectat pe cei prezenți cu câteva bancuri și melodii bilingve, maghiaro – române. La final, Dirty Shirt le-au cerut spectatorilor să îi voteze la concursul Golden Spinning Contest, pentru a reveni pe scena Pol’and’Rock Festival, cel mai mare festival de muzică din Europa. Una peste alta, fanii Dirty Shirt au avut parte de un veritabil chef de sâmbătă seara cu pălincă și arome folclorice îmbibate în metal, iar „ceilalți“ s-au delectat cu o seară de rock care a emenat prin toți porii ei o energie pozitivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.