Colterm anunță pregătiri pentru următorul sezon rece. Peste 300 de timișoreni au...

Colterm anunță pregătiri pentru următorul sezon rece. Peste 300 de timișoreni au cerut debranșarea, dar sunt și abonați noi

0
DISTRIBUIȚI

Societatea de termoficare centralizată din Timișoara, aflată în proces de insolvență, a anunțat că a demarat deja pregătirile necesare sezonului de încălzire 2022-2023.

„Finalul lunii în curs ne va găsi cu un stoc 6.200 tone de cărbune, iar în total, pentru asigurarea necesarului pentru sezonul rece următor, intenționăm achiziția cantității de 250.000 de tone de cărbune. Totodată, pentru asigurarea necesarului de gaze naturale pentru iarna care urmează, am încheiat contracte cu opt furnizori, principalii doi fiind Romgaz și OMV-Petrom, pentru cantitatea de 190.165 MWh. Pe de altă parte, în premieră pentru sistemul centralizat de termoficare, conform OUG nr. 27/2022, am reușit să creăm și stocuri de gaze naturale. Mai exact, a fost înmagazinată, până în prezent, cantitatea de 3.273,153 MWh de gaze, cu precizarea că, până în luna octombrie, vom avea un stoc de gaze naturale de 40.320 MWh”, a transmis Colterm.

Compania a oferit și un „update” despre proiectul pe fonduri europene intitulat „Retehnologizarea sistemului centralizat de termoficare din Municipiul Timișoara în vederea conformării la normele de protecția mediului privind emisiile poluante în aer și pentru creșterea eficienței în alimentarea cu căldură urbană Etapa II”, care se află în curs de execuție.


„Astfel, de la data demarării lucrărilor aferente proiectului cu finanțare europeană (martie 2021) și până în prezent au fost finalizate 16 lucrări, iar 17 se află în derulare sau în fază de demarare. Concret, au fost executate lucrări pe o lungime de 4.225 metri rețea primară, dintr-un total de 9.067 metri (realizat 47 %) și 16.140 metri rețea secundară, dintr-un total de 20.095 metri (realizat 80,31 %). În acest context, dorim să aducem la cunoștința timișorenilor că aceste lucrări vor continua și în perioada următoare, până spre finele lunii iulie 2023, iar ca atare vor genera unele întreruperi în alimentarea cu energie termică, fapt pentru care le cerem încă o dată scuze clienților noștri, le mulțumim pentru înțelegere și încredere și dorim să îi asigurăm că depunem toate eforturile pentru îmbunătățirea calității serviciilor noastre și a viitorului termoficării din Timișoara”, spune comunicatul societății de termoficare, care a mai anunțat lucrări de reparații la CET Sud sau pentru „eliminarea neetanșeităților de pe rețelele primară și secundare”.

Colterm a primit sute de cereri de debranșare, însă și solicitare de branșare de la un dezvoltator imobiliar. „Până în prezent au depus cereri de deconectare individuală un număr de 320 de proprietari de apartamente, iar 25 au solicitat debranșarea, respectiv rezilieri ale contractelor de furnizare a energiei termice. Pe de altă parte, faptul că sistemul centralizat de termoficare reprezintă, totuși, viitorul, așa cum se întâmplă, de altfel, și în țările din Europa Occidentală, o demonstrează faptul că, de curând, un dezvoltator imobiliar a `pariat” pe Colterm. Mai exact, acesta a solicitat branșarea la rețeaua de termoficare a Colterm a unui bloc nou cu 85 de apartamente și două birouri, care urmează să se construiască în zona de nord a municipiului Timișoara”, mai spune mesajul transmis de administratorul special al Colterm la începutul acestei săptămâni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.