Concert de lansare a albumului „Drive”, al treilea din cariera formației JazzyBIT

Concert de lansare a albumului „Drive”, al treilea din cariera formației JazzyBIT

0
DISTRIBUIȚI

Formația JazzyBIT va susține un concert de lansare a celui de-al treilea album discografic, „Drive”, evenimentul urmând să se desfășoare joi 26 mai, de la ora 20, la Cinema Victoria, recent reinaugurat.

Conceptul grafic și coperta albumului au fost create de Ovidiu Hrin, iar albumul a fost compus pe întreaga perioadă a anului 2020 și a fost înregistrat în luna mai a anului trecut la studioul SuperSize Recording din Budapesta. Alături de jazz, cei trei muzicieni timișoreni au presărat pe compozițiile noului disc și o serie de alte influențe. Albumul a fost mixat la The Bunker Studio în Brooklyn, New York City de către John Davis, producător ce a câștigat în 2019 premiul Grammy pentru cel mai bun album de jazz instrumental (Brad Mehldau – „Finding Gabriel”). John Davis a lucrat în trecut cu artiști precum Brad Mehldau, John Patitucci sau Mark Guiliana și este totodată basistul trupei Jojo Mayer / Nerve.


De masterizarea discului s-a ocupat Alex DeTurk, inginerul de mastering rezident de la The Bunker Studio din New York, cel care a masterizat albume pentru David Bowie, D’Angelo sau Kamasi Washington și este deținător a două premii Grammy.

„N-a rămas nimic pe dinafară, ba chiar am compus o piesă în plus după ce stabilisem că albumul va conține șapte piese. Am compus toate piesele în 2020, iar anul acesta doar le-am finisat și înregistrat, mixat și masterizat. Probabil cele mai mari provocări au fost să aducem piesele la un numitor comun din punct de vedere structural și compozițional. Am avut și destul de mult timp la dispoziție, motiv pentru care a durat mai mult până am ajuns la varianta finală. Și au fost foarte multe schimbări, dar odată ajunși în studio am concluzionat cu toții că suntem mulțumiți de cum au fost înregistrate. A durat și destul de mult până să ajungem la titlul albumului, am avut multe ședințe și zeci de variante, dar ni s-a părut că «Drive» reprezintă cel mai mult acest album, din multe puncte de vedere: are drive, se ascultă bine într-un drive de seară, sună ca și un jazz cu ceva overdrive și avem și suficienți km drive-uiți. Am avut și destul de multe provocări tehnice, de exemplu cu serviciul de streaming, lucruri de care trebuie să ne ocupăm noi în calitate de artiști independenți“, spun membrii trupei.

Teodor Pop (pian, claviaturi), Mihai Moldoveanu (bas) și Szabó Csongor-Zsolt (tobe) au susținut primul lor concert în data de 2 februarie 2012, iar doi ani mai târziu au lansat albumul de debut „Touch the Sky”, care a fost urmat mai apoi de Horizon în 2016.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.