Concert special, cu unsprezece dirijori de pe patru continente, la Timișoara

Concert special, cu unsprezece dirijori de pe patru continente, la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI
Cristian Măcelaru

Timișoara va avea parte astăzi, 26 mai, de un eveniment unic, un adevărat regal muzical. Începând cu ora 19, în Sala Capitol, 11 dirijori de pe 4 continente se vor succede la conducerea muzicală a Romanian Chamber Orchestra, etalându-și virtuozitatea, în cadrul unui concert extraordinar care încheie singurul curs de dirijat pe care îl susține în Europa renumitul dirijor român Cristian Măcelaru.

În cadrul proiectului Romanian Chamber Orchestra, ediția a IV-a, Cristian Măcelaru pregătește 11 dirijori selectați din 50 de înscriși pentru programul RCO Conducting, singurul curs de dirijat pe care Cristian Măcelaru îl susține în Europa. Acești dirijori provin din patru continente, iar numele lor sunt: Kyungmin Park (Coreea de Sud), Vanessa Benelli Mosell (Italia), Sung Hyo Lee (Corea de Sud), Andrei Stănculescu (România), Chloé Meyzie (Franța), Christian Câșleanu (Germania/România), Ryan Murray (SUA), Abner Padrino (Venezuela), Filip Paluchowski (Polonia/Germania), Eleni Kotsmanidou (Grecia), Matteo Dal Maso (Italia).

Cei 11 dirijori vor alterna la pupitrul Romanian Chamber Orchestra, într-un program care va cuprinde trei lucrări: Igor Stravinski, Octet pentru suflători, Johannes Brahms, Concertul pentru vioară și orchestră în re major, op.


77, Igor Stravinski, Simfonia nr. 2. Solistul serii va fi apreciatul violonist român Alexandru Tomescu, care va interpreta Concertul pentru vioară și orchestră în re major, op. 77, de Johannes Brahms.

Romanian Chamber Orchestra este, prin valoarea componenților săi și prin contribuția adusă la patrimoniul național, un punct de referință pentru cultura românească. Unicitatea proiectului este conferită de structura ansamblului ce reunește 22 de muzicieni români, care fac performanță atât în țară, cât și în unele dintre cele mai importante orchestre ale lumii. Romanian Chamber Orchestra a fost înființată în 2019 și îi are ca directori artistici pe violonistul Alexandru Tomescu și pe violistul Cristian Andriș, în timp ce dirijorul ansamblului este maestrul Cristian Măcelaru, unul dintre cei mai importanți dirijori români recunoscuți pe plan mondial, director muzical al Orchestrei Naționale a Franței și director artistic al Festivalului George Enescu.

Anul acesta, proiectul cuprinde un program de masterclass – RCO Matserclasses, un curs de dirijat susținut de Cristian Măcelaru – RCO Conducting, cinci conferințe pe teme specifice industriei muzicii clasice – RCO Conferences, un concert extraordinar cu 11 dirijori prezenți la cursul de dirijat și un turneu în patru orașe: Timișoara, Lugoj, Hunedoara și Brugg (Elveția)

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.