Consilierul local Radu Țoancă anunță că o nouă amendă uriașă pentru Colterm...

Consilierul local Radu Țoancă anunță că o nouă amendă uriașă pentru Colterm „este pe drum”: „Falimentul este iminent”

4
DISTRIBUIȚI

Certificatele CO2 sunt pe cale de a aduce o nouă amendă consistentă pentru societatea de termoficare din Timișoara: 15 milioane de euro. Consilierul local Radu Țoancă (PSD) susține că falimentul Colterm este „iminent și depinde de Administrația Fondului de Mediu”.

Conform consilierului local, Administrația Fondului de Mediu (AFM) mai așteaptă confirmare din partea Autorității Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) în privința numărului de certificare restante, urmând să trimită notificarea oficială către companie în următoarele zile.

„Cuantumul acestor penalități pentru neachiziționarea, până la data de 30 Aprilie, a 153.443 de certificate EUA aferente anului 2021, este de 15 milioane de euro! Este al doilea an consecutiv când societatea Colterm primește o astfel de sancțiune financiară de la Administrația Fondului de Mediu, însă de această dată această amendă poate fi capăt de drum pentru firma timișoreana, condusă spre groapa falimentului de viziunea useristă și managementul oamenilor noi din administrația timișoreană.


Evident că amenda nu scutește Colterm de plata (dacă va mai fi cazul!) celor 153.443 de certificate, în valoare de peste 13 milioane de euro. AFM va solicita, conform procedurilor legale, falimentul Colterm, pentru că obligația de plată era una curentă și nu una anterioară insolvenței, așa că indiferent de jocurile de imagine la care va recurge cu siguranță primarul Fritz (contestarea amenzii, dar fără șanse reale de anulare; invocarea grelei moșteniri de la administrația Robu; aruncarea vinei pe administratorii judiciari etc) mandatul său va fi asimilat cu falimentul Colterm, cu frigul din instituțiile și casele din Timișoara în sezonul de iarnă 2021-2022”, a transmis Țoancă.

Acesta mai spune și că „pe țeavă” este și un dosar penal „pentru sustragere de bunuri de sub sechestru , autorii acestei «minunate» fapte fiind persoane din conducerea Primăriei Timișoara și a societății de termoficare”.

4 COMENTARII

  1. Realitatea este ca Timisoara si in special Colterm au fost aduse pe marginea prapastiei de Robu si aruncate de Frtz. Daca e sa fim corecti!

  2. oamenii astia, politicienii, chiar nu au frica de a fi pus cu fata spre perete si ca peretii aia vor fi vopsiti cu putinul creier pe care-l au. este fenomenal curajul pe care-l au

  3. Responsabilul cu FAKE News ori măcar titluri de CanCan. Sigur colaborează cu publicația aia penibil de penală precum Capital.
    Oare el își dă DEMISIA de consilier agitator, ptr DEZINFORMAREA constanta a opiniei publice?

    • Ma, muie, ce dezinformare, cand am stat toata iarna fara caldura si fara apa calda, cine plm pune botul ca nu da colterm faliment? Hai mars

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.