Cum acționează mafia imobiliară din Giroc: ”Le rezolvă, dă-le-n morții lor, rapid!...

Cum acționează mafia imobiliară din Giroc: ”Le rezolvă, dă-le-n morții lor, rapid! Da’ dacă le avem”

2
DISTRIBUIȚI

Înregistrările din dosarul DNA în care iordanianul ”Mimo” Mueen Al Shawish a fost arestat pentru 30 de zile după ce i-a oferit arhitectului din Giroc 90.000 euro pentru a obține mai multe documente scot la iveală mecanismele folosite de mafia imobiliară pentru a controla ce se întâmplă în comuna de lângă Timișoara.

După ce ”Mimo” și partenerul său de afaceri Ionel Pascu, zis ”Puiu Minda”, i-au cerut eliberarea a două adeverințe din care să reiese că parcelele de teren sunt în intravilanul localității și să realizeze proiectul pentru o nouă dezvoltare imobiliară, au urmat mai multe întâlniri între cei trei.


În 19 ianuarie s-au văzut în fața Primăriei Giroc și apoi au continuat discuțiile în mașina arhitectului. ”Mimo” i-a spus că, de fapt, autorizația era pentru partenerul său de afaceri Nidal, și că ” ”vreau să termin cu prosita asta. Dar nu mai vreau nimic. Jur pe copiii mei! Eu nu mai vreau nimic (…) Eu te ascult. Ascultă-mă ti. Își dau bani câte vrei tu, numa fă-mă să scap de toate stresurile (…) Am vorbit și cu Puiu despre… și vreau să dau patruzeci de mii de euro în plus. (..) La tine, acuma când ai proiectul”. ”Puiu Minda” a punctat când se discuta despre înregistrarea rapidă la OCPI a celor adeverințe care confirmau că terenul este în intravilan, deși nu era ”Da, mă, le rezolvă, dă-le-n morții lor, rapid! Da’ dacă le avem”.

În finalul discuției, iordanianul concluzionează ”nouăzeci să fie ca să-mi dai adeverințele lângă la teren acolo”. Au urmat apoi și alte discuții similare pe tema banilor și a eliberării adeverințelor care le-ar fi permis să obțină autorizații de construire mult mai rapid pentru că terenul fiind declarat în intravilanul localității nu mai era nevoie de plan urbanistic zonal, care ar fi trebuie aprobat prin consiliul local.

2 COMENTARII

  1. E adevarata ca existe o mafie a proiectelor din Primaria Timisoara , cum doar fosta firma a arhitectului sef actual Almajan si firma lui Negrisanu mai poriecteaza in acest oras ? Pe cand veti face o investigatie si la acesti indivizi ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.