Doi jurnaliști români, între care un fotoreporter timișorean, reținuți de poliția ucraineană...

Doi jurnaliști români, între care un fotoreporter timișorean, reținuți de poliția ucraineană UPDATE Jurnaliștilor li s-a permis să plece

2
DISTRIBUIȚI

O filmare cu drona a creat probleme pentru doi jurnaliști români aflați în Ucraina. Freelancer-ul Mircea Barbu și fotoreporterul timișorean Virgil Simonescu au fost opriți de poliție, agenții cerându-le să șteargă filmarea cu… un lan de rapiță.

„Suntem reținuți de o ora pe marginea drumului si ni s-au luat pașapoartele, legitimațiile de presa, au făcut poze la drona șamd.


Totul pentru ca am filmat cu drona un lan de rapița in mijlocul pustietatii, pentru un reportaj DW (n.r. – Deutsche Welle) despre agricultura ucraineana. Politia mi-a cerut sa șterg filmările fără sa-mi spuna in baza carei legi trebuie sa fac asta, așa ca am refuzat. Acum spun ca ne vor escorta la sediul FSB din cea mai apropiată localitate. Am anunțat ambasada de la Kiev si așteptăm sa aflam si noi cu ce am greșit”, a scris Mircea Barbu pe pagina sa de Facebook.

Vom reveni cu amănunte.

UPDATE După aproximativ o oră și jumătate, și o discuție cu un factor de decizie, jurnaliștii au fost lăsați să plece. „După o scurta discuție cu «un băiat» in civili ucrainenii ne-au dat drumul. Asta după ce s-au uitat la filmările din drona cu lanul de rapița si au apreciat calitatea filmarii. La final ne-au spus ca avem tot dreptul legal sa filmam orice in afara de puncte militare strategie, ceea ce știam si evident ca respectam, si ne-au urat succes”, a scris Mircea Barbu.

„A fost doar un control de rutină, le-am aratat filmările din dronă cu lanul de rapița și totul a fost OK. Chiar am râs cu baiatul de la SBU când i-am zis că e foarte strategic acel câmp de rapiță. Deja suntem pe drum spre Odesa”, ne-a declarat Virgil Simonescu.

Sursa foto: Mircea Barbu | Facebook

2 COMENTARII

  1. „Totul pentru ca am filmat cu drona un lan de rapița in mijlocul pustietatii” – oameni buni, sunteti RETARDATI? aveti noroc ca nu v-ati trezit cu niste gloante in cap. retardatilor. „oare ce am facut?” vai de plm

  2. cxt de inconstient să fii, acu pe bune? Fara macar sa anunti o autoritate in prealabdl… bine că nu v~au doborito. La cit de prosti sunteți, zau ca asta meritati. Daca esti jurnalist, atunci ce? ai dreptul sa fii prost?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.