Dominic Fritz nu vede nicio problemă în scandalul finanțărilor prin Centrul de...

Dominic Fritz nu vede nicio problemă în scandalul finanțărilor prin Centrul de Proiecte Timișoara. Cum a binecuvântat ”famiglia” și ce detaliu a uitat

2
DISTRIBUIȚI

Primarul  Dominic Fritz a declarat că nu vede niciun fel de problemă în faptul dezvăluit de presă că unii dintre evaluatorii care au stabilit cine câștigă finanțări de la Centrul de Proiecte Timișoara au câștigat pentru ONG-urile pe care le reprezintă finanțări la alte secțiuni ale concursului. Primarul a reluat, practic, punctul de vedere al celor de la centru, afirmând că „Pentru noi e foarte important să avem un sistem de finanţări neramburasabile care se orientează la bunele practici care există.


Am preluat într-o mare măsură sistemul de la AFCN şi e foarte important, Centrul de proiecte a ieşit cu o descriere foarte detaliatată acestui proces, oamenii care evaluează nu ştiu cine sunt evaluatori pe alte secţiuni. Noi ca timişoreni trebuie să ne decidem dacă cei care sunt implicaţi în cultură, vrem să fie implicaţi şi în procesul de jurizare sau dacă vrem să evităm orice fel de suspciune şi să ne bazăm pe evaluatori din afara oraşului. Eu zic că merită să facem o analiză a sistemului de acordare a finanţărilor nerambursabile”.

Întrebat dacă nu vede nicio problemă din punct de vedere moral, Fritz a afirmat că ”Eu nu am un motiv să am dubii aici, dar e un sistem care poate fi îmbunătăţit. Mă bucur că există o dezbatere pe felul în care finanţăm cultura. O să organizez chiar şi eu o dezbatere cu mai mulţi experiţi din ţară. Să nu excludem din start chiar acei oameni din oraş. Eu nu am dubii momentan, nu am un motiv să am dubii momentan asupra acestui proces de evaluare”.

Când i s-a atras atenția de către un jurnalist că la AFCN este o regulă ca în anul în care o persoană este evaluator ONG-ul pe care-l reprezintă nu poate participa la nicio secțiune pentru a obține finanțare, primarul Timișoarei a tăcut, susținând că „este totul legal şi ideea e să avem un element independent”.

2 COMENTARII

  1. Cum ramane cu CTATU , unde isi dau proiectele intre ei si nimeni nu mai poate proiecta PUZ-uri in acest oras daca nu e parte din comisie ? Pressalert, nu stiti nimic despre subiect ?

  2. pt friț nu e nici o problemă nicăieri când e vorba de useristii lui. daca o faceau altii se umplea piata victoriei de useristi manati ca oile care își rupeau cămașa de pe ei. dar asa e totul în regulă, mai ales pt ca nu-i deranjează nimeni. pt dna, curtea de conturi, etc, USR e invizibil. ar fi interesant de aflat cine si de ce ii protejează în asemena hal

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.