Evenimentele lunii mai la Casa de Cultură Timișoara, de la proiecții de...

Evenimentele lunii mai la Casa de Cultură Timișoara, de la proiecții de filme până la concerte și evenimente sportive

0
DISTRIBUIȚI

Casa de Cultură a municipiului Timișoara continuă și în luna mai proiectul „LirʹArt – Dacă e marți, e artă!”, cu atelierele destinate copiilor. Oana Bolog-Bleich și Asociația Via Rumania Cultura vor aduce la casa de cultură în 3 și 10 mai creația lui Esteban Murillo și portretele lui de copii.

„Lira Film”, proiect de educație istorică prin film pentru liceeni, organizează la colegiul „C.D. Loga”, în 4 și 5 mai, Turneul Național de Educație Istorică, ai cărui invitați de onoare sunt criticul de film IrinaMargareta Nistor și documentaristul John Florescu, producător al filmelor documentare „Războiul Regelui“ (2016), „Maria, Inima României“ (2018) și „Regele Mihai: Drumul către casă“ (2021). „Documentarele prezintă o parte importantă din istoria României, din 1860 până în prezent, și sper ca publicul român să afle mai multe despre eroii săi, vizionându-le” a declarat John M.


Florescu, deopotrivă coordonatorul unui atelier care va avea ca temă pașii cei mai importanți în realizarea unui documentar, precum și informații inedite despre interviurile realizate cu Regele Mihai sau despre oportunitățile de carieră din domeniul cinematografiei.

„Ziua Europei” va fă sărbătorită începând cu data de 8 mai, de la ora 10:00, cu Crosul Europei care va avea loc în Parcul Copiilor, organizat în parteneriat cu Asociația Județeană de Atletism Timiș, având drept invitate de onoare pe Anișoara Cușmir-Stanciu, președintele Federației Române de Atletism, și Maricica Puică, multiple campioane olimpice. Va fi prezentat și spectacolul „Eurohope”, realizat de Asociația Teatrul pe Roți și Clubul de Dans Sportiv Magnum, iar de la ora 17:00, ansamblul „Timișul” va prezenta un spectacol în Piața Unirii. În data de 9 mai, de la ora 11:00, în Piața Libertății va avea loc un ceremonial militar și religios, urmat de un program de dresaj canin, de spectacolul „Unitate în diversitate”, demonstrații de gimnastică ritmică, karate și badminton, muzică europeană cu orchestra liceului de artă „Ion Vidu” și vizitarea pavilioanelor reprezentanțelor consulare la Timișoara și ale instituțiilor partenere.

„Flori de casă” este expoziția de flori și obiecte de rășină a Sânzianei Fehervari-Crețu care va fi prezentată în galeria Rotonda între 16 și 31 mai, iar sala Lira va găzdui între 23 și 28 mai, de la ora 11:00, cinci opere celebre – „Rigoletto”, „Bărbierul din Sevilla”, „Elixirul dragostei”, „Flautul fermecat” și Voievodul țiganilor” – povestite copiilor de soprana Simina Ivan și invitații acesteia – soliști,  instrumentiști, costumieri, regizori și scenografi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.