Festin la Nădlac, cu ocazia tradiţionalului festival-concurs al Cârnatului Proaspăt și Salamului...

Festin la Nădlac, cu ocazia tradiţionalului festival-concurs al Cârnatului Proaspăt și Salamului Uscat

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-71987831">

Orașul arădean Nădlac va fi sâmbătă, 7 mai, începând cu ora 10.00, gazda tradiționalului festival-concurs al Cârnatului Proaspăt și Salamului Uscat, organizat de primărie și de Uniunea Democrată a Slovacilor și Cehilor din România, la care participă nu mai puțin de 30 de echipe din Nădlac, Pecica, Ungaria, Slovacia și Cehia.

În cursul dimineții va avea loc prepararea cârnatului proaspăt în acompaniamentul formației „Porubski & Jačiansky”, după care acesta va fi degustat de o comisie, iar la ora 14.00 vor fi premiate echipele câștigătoare.

În cea de-a doua parte a zilei se va desfășura festivalul-concurs pentru cel mai bun salam uscat, evaluarea acestuia urmând a fi prezentată între orele 18.00 și 19.00 de către o comisie de specialitate internațională.

Fanfara Nadlačanka va susține apoi un program muzical, urmat de deschiderea balului, când publicul va fi invitat să deguste salamul uscat, o celebritate a orașului premiată cu aur la festivalul de acum patru ani care a avut loc la Bački Petrovac, dar și găluște dospite nădlăcane (nadlacké kysnuté halušky) și găluște tradiționale slovăceşti (slovenské tradičné halušky).

Va urma un nou moment muzical, susținut de ansamblul folcloric „Salašan”, iar seara se va încheia cu decernarea diplomelor și premiilor, urmată de un program de muzică populară cu formația lui Jan Stupka din Bratislava și unul de muzică ușoară cu formația Szidor Mihai de la Nădlac.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.