Flavius Biea l-a învins acasă şi pe argentinianul Ricardo Villalba. Titlu păstrat...

Flavius Biea l-a învins acasă şi pe argentinianul Ricardo Villalba. Titlu păstrat plus o nouă centură pentru pugilistul din Timişoara FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1004550935">
Foto: Gabriel Brezeanu

Favoritul publicului din sala „Constantin Jude” a triumfat, nu fără sacrificii şi emoţii, în cadrul Galei Boxing Fighting Championship 2 de ieri seară. Flavius Biea a avut mult de lucru cu sud-americanul Ricardo Ruben Villalba, fiind nevoie de o decizie la puncte pentru a-şi apropia şi noua centură pusă la bătaie: WBC Latino. În acelaşi timp, bănăţeanul şi-a păstrat centura IBC Intercontinental şi îşi poate face paşii pentru o nouă luptă şi mai importantă, de top mondial.

Gala a început cu mai multe dueluri de palmares şi debuturi. Claudiu Ienci si Daniel Muțiu au avut parte de reuşite la început de carieră.

Main event-ul dintre Flavius Biea şi Ricardo Ruben Villalba a început bine după ora 23 şi din start a fost poate cea mai spectaculoasă luptă. Primele două runde au arătat un sportiv sud-american foarte ofensiv, dar amfitrionul a reuşit să reziste şi să replice pe măsură asalturilor. Nici următoarele runde nu au fost mai puţin lipsite de ritm, de obicei oaspetele a încercat să-l împingă cât mai aproape de corzi pe Biea, dar pugilistul din Timişoara s-a mai apărat bine în astfel de situaţii. Chiar dacă nu şi-au găsit mereu ţinta, loviturile lui Flavius au fost destul de puternice când garda l-a trădat pe Villalba.

În runda a 8-a bănăţeanul a părut să treacă uşor în avantaj, inclusiv printr-un croşeu care şi-a atins ţinta. Latino-americanul a acuzat felul în care Biea îşi foloseşte braţele, mai ample decât ale sale. Până la urmă a fost nevoie de toate cele zece runde. Villalba, care nu a jucat nici el foarte curat, trimiţând uneori lovituri în ceafă, nesancţionate, a încercat în ultimele zeci de secunde să încline balanţa, dar în final nu a fost suficient.

Decizia celor trei arbitri a arătat ca şi lupta, „strânsă”, doi au decis în favoarea lui Biea, unul pentru Villalba, şi astfel pugilistul de pe Bega s-a putut bucura de noua centură WBA Latino. Cum s-a decis: arbitrul 1 96-94 pentru Biea, arbtrul 2 96-94 pentru Villalba, arbitrul 3 97-93 pentru Biea.

La final, Flavius, vizibil emoţionat, i-a mulţumit în primul rând soţiei, totodată şi promoterul său, Roxana Biea (foto), dar şi celor din staff şi publicului. El a ajuns la 21 de victorii din 22 de meciuri la profesionişti. În sala „Constantin Jude”, Biea i-a mai învins în galele din ultimii ani pe Ivan Alvarez şi Jesus Gurrola.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.