„Forma esențializată”, expoziție la galeria Helios din Timișoara

„Forma esențializată”, expoziție la galeria Helios din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

„Forma esențializată” este titlul expoziției sub care se reunesc cele mai recente creații de ceramică ale artistului Nicolae Moldovan, expuse, începând de astăzi, la Galeria de artă „Helios”.

Lucrările fac parte din cercetarea artistică doctorală a lui Nicolae Moldovan, în coordonarea profesorului universitar doctor habil Vică Adorian, care va vorbi despre lucrările expuse, și, potrivit artistului, „elaborarea formelor inventate și concretizate în creația mea este hrănită de opțiunea pentru o sintetizare prin epurare abstractă, evitând compromisurile plastice, înscriindu-se într-un discurs spațial omogen.


Sunt preocupat de obținerea unei forme sintetizate cu capacitatea de a sugera și transmite forța energiilor, a tensiunilor și a monumentalității încorporate, mizând pe acea calitate de independență și atemporalitate formală”.

Expoziția are vernisajul astăzi, la ora 18:00, și va fi deschisă până în 3 iunie, programul de vizitare fiind de luni până vineri, între orele 10:00 – 18:00 și sâmbăta – între 10:00 și 20:00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.