Formația Metamorf a lansat un videoclip inedit al piesei „Melcul”: amintiri pe...

Formația Metamorf a lansat un videoclip inedit al piesei „Melcul”: amintiri pe peliculă din scena rock a Timișoarei de dinainte de Revoluție

1
DISTRIBUIȚI

Formația Metamorf a lansat un videoclip al piesei „Melcul“ ce cuprinde un inedit film realizat în anul 1985 de către Gelu Șfaițer, care a fost proiectat la începutul unui recital al trupei, din același an, care a avut loc în incinta Teatrului Maghiar din Timișoara.

„Filmul la bază a fost creat în 1985 de către Gelu Sfaițer și echipa lui de la Cine clubul CFR. Acest film a fost conceput pentru a fi proiectat înaintea concertului pe care l-am susținut la Teatrul Maghiar în același an. Anecdota este că dacă ne uităm mai bine la film, eu făceam grimase iar Tavi (n.n. – Iepan) apare cu ochelari mai mari. Aveam amândoi părul tăiat, eu cu buza spartă în două, iar Tavi cu o vânătaie mare la ochi. Motivul este că, înainte cu câteva săptămâni, eu cu Tavi am luat bătaie de la Miliție și am terminat noaptea în arest. Anul trecut m-am decis să dau o nouă viață acestei filmări, și am refăcut o piesă cântată în acea perioadă, Melcul. Ca invitat special ne am decis să-l cooptam pentru acest proiect la voce pe Mc Fein, alias Fane Dandu, binecunoscutul autor timișorean, care ne-a scris mai multe texte în acea perioadă. Pentru moment, alte piese nu sunt prevăzute în producție… dar… cine știe… stay în tune“, spune Adrian Popescu despre acest videoclip.

Metamorf a luat naștere în Timișoara în anul 1980 și a reprezentat o filă inedită în istoria rockului din țara noastră, în ciuda faptului că pe parcursul existenței sale nu a imprimat nicio înregistrare oficială. Primul videoclip „oficial“ al trupei a fost realizat în componența Adi Popescu (voce, chitară), Tavi Iepan (voce, chitară), Dixie Krauser (bass, keyboards), Tibi Gajdo (bass, keybords), Laur Morun (tobe) și Mc Fein – Fane Dandu (voce), iar montajul a fost realizat de Mathis Popescu.

„În vremea aceea, în 1985, în formula de Metamorf eram eu și Dixie Krauser, care eram veterani și restul… care erau niște puștani pe atunci.


Înainte de concertul de la Teatrul Maghiar eu și Adi am luat bătaie de la Miliție și… interesant a fost că și după acel concert la fața locului a venit Miliția și i-a luat pe cei care rămăseseră acolo după cântare.Piesa Melcul era adaptată după un text popular, iar Fane a schimbat niște chestii, ca să fie mai punkistic. Îmi amintesc cu deosebită plăcere de vremurile acelea, când ne adunam la clubul Electromotor, unde Adi Popescu era un fel de Pete Townshend. Melcul era o piesă care prindea la public, poate și pentru că la ora aia toți știau textul. Noi ne vedeam zilnic acolo la clubul Electromotor și atmosfera era deschisă, totul era din plăcere, nu era nimic planificat. Dixie avea deja actele băgate pentru plecarea în Germania, eu la fel eram deja pe picior de plecare… era o atmosferă de prietenie faină. Era o efervescență aparte, veneau prieteni și în fiecare zi te trezeai că se face o piesă nouă. Filmul proiectat în deschiderea concertului a fost realizat cu noi prin oraș și chiar la intrarea laterală în Teatru. Fain e că…pe vremea aceea, Gelu Șfaițer avea acolo la cineclub o rolă veche nefolosită. De acolo vine efectul îla de sepia care acum e la modă. Nu e post – producție…rola era foarte veche“, își amintește Tavi Iepan de vremurile care au inspirat acest clip.

Cu doi ani în urmă, Metamorf a reeditat „Energia“, o piesă care a fost folosită ca „intro“ în recitalurile grupului din anii 80, ocazie cu care Adi Popescu le-a mulțumit tuturor membrilor trupei care s-au perindat în componența formației.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.