Formule pentru bebeluși. Ce se poate și ce nu pentru siguranța celui...

Formule pentru bebeluși. Ce se poate și ce nu pentru siguranța celui mic

0
DISTRIBUIȚI

Nutriția unui bebeluș, mai ales în primele luni de viață, este foarte importantă. În general, peste 80% dintre bebeluși încep prin a fi alăptați la sân, dar până ce aceștia împlinesc 3 luni, procentul scade destul de mult. De aceea, formulele sunt utilizate la nivel global și produse în așa fel încât să ofere o nutriție completă copiilor. Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) supraveghează producătorii de formule pentru sugari și ajută la asigurarea faptului că aceste produse sunt sigure și susțin creșterea sănătoasă pentru bebelușii care le consumă.

În Statele Unite, FDA sfătuiește părinții și îngrijitorii să nu pregătească sau să hrănească bebelușii cu lapte praf de casă. Rețetele de formule de casă pentru sugari nu au fost evaluate de FDA și ar putea lipsi nutrienții vitali pentru un bebeluș în creștere. Este important ca părinții și persoanele care îi îngrijesc să rețină că formula pentru sugari poate fi singura sursă de nutriție pentru bebeluși și este strict reglementată de FDA.

Agenția are cerințe pentru anumiți nutrienți în formulele pentru sugari vândute în comerțul interstatal, iar dacă formula nu conține acești nutrienți sau nu sunt peste nivelul minim sau într-un anumit interval, formula pentru sugari este alterată. Agenția poate lua măsuri pentru a elimina de pe piață formulele adulterate.

Prepararea formulei

Utilizați apă dintr-o sursă sigură pentru a se amesteca cu laptele praf pentru sugari. Dacă nu sunteți sigur dacă apa de la robinet este sigură pentru prepararea formulei pentru copii, contactați departamentul local de sănătate sau folosiți apă îmbuteliată. Dacă bebelușul tău este foarte mic (mai puțin de 3 luni), s-a născut prematur sau are un sistem imunitar slăbit, contactați medicul pediatru pentru a vedea dacă ar trebui să luați măsuri de precauție suplimentare atunci când pregătiți formula.


Utilizați cantitatea de apă și pulbere indicată pe instrucțiunile de pe eticheta formulei pentru sugari. Asigurați-vă că utilizați măsura furnizată de producător.

Măsurați întotdeauna mai întâi apa și apoi adăugați pulberea. Dacă nu veți folosi formula imediat, puneți-o la frigider imediat. Se păstrează la frigider până la momentul hrănirii și se folosește în 24 de ore. Aruncă orice formulă rămasă în biberon după ce copilul a terminat de mâncat.Biberoanele, tetinele, capacele și suzetele trebuie să fie curate și dezinfectate. Puteți folosi cu încredere un sterilizator biberoane, il gasesti pe Emag.

Dacă preferați să hrăniți bebelușul cu formulă încălzită, puneți biberonul sub jet de apă caldă, având grijă să nu lăsați apa să intre în biberon sau tetină. De asemenea, poți opta pentru un sterilizator biberoane care să aibă și funcție de încălzire a laptelui. Pune câteva picături de lapte pe dosul mâinii pentru a te asigura că este cald și nu prea fierbinte. Nu folosiți niciodată cuptorul cu microunde pentru a încălzi formula. Încălzirea cu microunde poate face ca sticla să rămână rece în timp ce se dezvoltă puncte fierbinți în formulă. Formula supraîncălzită poate arde serios copilul.

Acordați atenție și datei de expirare. Este data până la care producătorul garantează conținutul de nutrienți și calitatea formulei. După această dată, un recipient sau un recipient de formulă pentru sugari nu trebuie folosit pentru a hrăni sugarii. Producătorii trebuie să includă instrucțiuni cu privire la manipulare înainte și după deschiderea recipientului pe recipientele pentru formule pentru copii. Acestea ar trebui să includă, de asemenea, informații despre depozitarea și eliminarea formulei odată ce aceasta a fost pregătită.

Alăptarea exclusivă este recomandată pentru cel puțin primele 6 luni din viața unui bebeluș, urmată de continuarea alăptării pe măsură ce se introduc alimente solide în nutriția acestuia. Veți avea nevoie de biberoane cât mai bune, un sterilizator biberoane bun și să alegeți formula ideală pentru bebelușul vostru. Acest lucru se face, de obicei, împreună cu medicul pediatru și nevoile celui mic.

Specificațiile de nutrienți pentru formulele pentru sugari sunt stabilite la niveluri care satisfac nevoile nutriționale ale sugarilor, iar producătorii de formule stabilesc în general niveluri de nutrienți care sunt peste cerințele minime. Prin urmare, sugarii hrăniți cu lapte praf nu au nevoie de nutrienți suplimentari decât dacă sunt hrăniți cu o formulă cu conținut scăzut de fier.