A fost semnat contractul pentru noul terminal de plecări curse externe de...

A fost semnat contractul pentru noul terminal de plecări curse externe de la Aeroportul Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Aeroportul Internațional „Traian Vuia” din Timișoara va avea, de anul viitor, un nou terminal pentru pasageri, a anunțat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. El transmite că marți a fost semnat contractul pentru proiectarea și construcția terminalului de plecări curse externe.

„Aeroportul Internațional «Traian Vuia» din Timișoara va avea, de anul viitor, un nou terminal pentru pasageri! A fost semnat astăzi (marți – n.r.) contractul pentru proiectarea și construcția terminalului de plecări curse externe”, a scris Sorin Grindeanu pe Facebook.

El arată că noul terminal va avea o suprafață construită de 12.000 mp, șase filtre de securitate, 18 ghișee check-in și șase porți de scanare automată a documentelor.

„Construcția va completa terminalul de Sosiri Curse Externe care este în exploatare din iulie 2021.


După semnarea contractului, constructorul român trebuie să finalizeze lucrările până la data de 31 decembrie 2023. Contractul are o valoare de 88,99 de milioane de lei (fără TVA) și a fost atribuit constructorului SC Concelex SRL din București. Finanțarea este asigurată din trei surse, fonduri europene nerambursabile (POIM 2014-2021), bugetul de stat și veniturile proprii ale aeroportului”, mai spune mesajul ministrului Transporturilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.