Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a fost reținut de procurorii...

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a fost reținut de procurorii Anticorupție

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-2077600207">

Președintele de onoare al PSRM și fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a fost reținut pentru 72 de ore. Totodată, a fost reținut și cumnatul socialistului, Petru Merineanu.

Procuratura Anticorupție a făcut publice mai multe detalii despre perchezițiile efectuate marți dimineața în dosarul fostului președinte Igor Dodon. Procurorii au anunțat că în urma descinderilor au fost reținute două persoane, printre care și fostul președinte, potrivit Moldpres.

Procurorul-șef interimar al Procuraturii Anticorupție, Elena Cazacov, a spus, în cadrul unui briefing, că de dimineață oamenii legii au făcut percheziții în 10 imobile și trei automobile, unde au depistat sume impunătoare de bani în lei și valută străină, contracte și recipise, dar și mai multe bunuri de lux care au fost ridicate pentru verificări.

Potrivit sursei citate, unul din cei doi reținuți a fost depistat chiar în timp ce încerca să înghită un document.

De asemenea, procurorii susțin că mai multe bunuri dobândite ilegal au fost ascunse, iar în una dintre locații într-un plic cu simbolul unui partid politic, au fost depistați 17.000 de euro, 1.000 de dolari, dar și 600.000 de lei.

Printre probele ridicate de oamenii legii se numără și mai multe foi turistice achiziționate în valută rusească.

Perchezițiile au fost efectuate în cadrul dosarului penal pornit pe numele lui Igor Dodon, în temeiul bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunii prevăzute de art.324 (coruperea pasivă) art.181/2 (acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală), art.337 (trădare de patrie) și art.330/2 (îmbogățire ilicită).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.