Primarul Fritz anunţă măsuri în scandalul Fântânii cu Peşti. Firmele care au...

Primarul Fritz anunţă măsuri în scandalul Fântânii cu Peşti. Firmele care au întârziat lucrările, amendate

3
DISTRIBUIȚI

fantana cu pesti

Primarul Dominic Fritz a anunţat azi că a început procedurile pentru a penaliza două dintre firmele care au depăşit termenele sau nici nu au finalizat lucrările asumate în oraş. În primul rând, edilul a anunţat că pentru fiecare zi de întârziere a lucrărilor de la „Fântâna cu Peşti”, aflată încă blocată în şantier, municipalitatea va aplica companiei cu „pedigree liberal” amenzi de 3.500 de lei pe zi. De asemenea, o amendă totală de 1,5 milioane de lei primeşte şi firma care abia a finalizat lucrările la strada Grigore Alexandrescu.

„La Fântâna cu Peşti ştiu că mulţi timişoreni sunt revoltaţi că aceste lucrări nu avansează şi eu sunt la fel de revoltat. Contractul a fost semnat în iunie 2019, atenţie, iar firma care a câştigat acest contract şi puteţi citi în presă că e cu, să zicem, pedigree liberal, şi-a asumat că va finaliza lucrarea în 12 luni… Două luni pentru proiectare, zece pentru execuţie. Atunci lucrările au fost sistate de fostul primar, presupun că pentru că era campanie electorală şi nu voia şantier sau ştia ceva ce nu ştim noi de seriozitatea firmei.

Suntem în mai 2022, eu anul trecut am dat ordinul de începere pentru fântâna cu peşti, dar din păcate, după cum tot oraşul şi toţi turiştii pot vedea, firma nu a mai avansat.


De aceea, de săptămâna trecută am intrat într-o etapă de penalizări. Sunt 3.500 lei pe zi şi fiţi siguri că vom aplica aceste penalităţi din prima zi de întârziere şi ne vom lupta cu toate mijloacele pentru a termina acest şantier… Acolo unde credem că avem de-a face cu rea credinţă sau sabotaj, vom acţiona ferm”, a declarat Fritz.

„Avem aceeaşi situaţie şi pe Grigore Alexandrescu, unde acum în iunie vom avea recepţia lucrărilor. Dar şi acolo, cel puţin am reuşit să ducem proiectul la sfârşit. Dar amintesc că şi acolo au fost sistate în campanie electorală sau începute şi apoi sistate. Le-am reluat noi, am deblocat proiectul, care în sine avea câteva probleme.  De atunci am dat tot felul de prelungiri acestei firme, din motive meteo, tehnice, iar termenul de finalizare a fost decalat până în august 2021, dar firma ne-a notificat că a finalizat în octombrie. Noi vom penaliza această firmă cu 28.000 de lei pe zi pentru fiecare zi. O sumă totală de 1,5 milioane lei fără TVA”, a mai spus primarul Timişoarei.

„Aş vrea ca aceste penalităţi să fie luate foarte în serios de toate firmele care au contracte cu Primăria Timişoara. Suntem înţelegători, poate peste ce ar fi normal, acolo unde apar probleme tehnice, unde vremea nu e bună. Dar nu voi mai accepta ca o firmă să vină la licitaţie, să oferteze un preţ mic ca să câştige… cu asumarea să finalizeze până la o anumită dată şi dupaia să ne spună: ne pare rău, această asumare a fost aşa de păcăleală. E concurenţă neloială. Că poate o altă firmă care s-ar fi ţinut de calendar ar fi câştigat licitaţia…”, a concluzionat acesta.

3 COMENTARII

  1. De ce tot frecați fântâna cu pești?
    E perfectă așa cum e.travertinul trebuie curățat regulat.atat.
    Când vinzi echipamente cu 400% adaos dezvolți o ‘foame de bani’

  2. Administratorul JDA consuling este angajat al Drumurilor Municipale, sef de sectie parca Apoi cine era sa castige licitatia decat un colaborator zilnic al Primariei ? Probabil ca initial au calculat ca dau un lustru cu peria si levintra in cont 150.000 Euro Apoi au vazut ca fantana nui ca drumu.O asemenea nerusinare si obraz gros nu am mai pomenit Daca stiti Dv. dati-mi exemplu.Pe mine m-au intrebat turistii ce descoperire arheologica este ascunsa in asa mare secret in acea incinta ca zici ca-i monumentu de la Kaaba.Era sa raspund ca este mostra de prostie locala (ca nu era sa zic banateana) care trebuie conservatavpentru istorie

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.