Primarul anunţă transferul creşelor din subordinea municipalității la Ministerul Educaţiei: „Nu e...

Primarul anunţă transferul creşelor din subordinea municipalității la Ministerul Educaţiei: „Nu e o decizie pe care am luat-o uşor”

1
DISTRIBUIȚI

Creşele din oraş urmează să treacă din subordinea serviciului de la Primăria Timişoara la Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Ministerul Educaţiei. Anunţul lui Dominic Fritz vine după ce s-a constatat că în legislaţia actuală „s-a creat o stare de haos”. Serviciul Public Creşe Timişoara se va desfiinţa după ce propunerea va trece prin consiliul local.

„Din păcate este un anunţ care mă bucură mai puţin. Primăria are în subordine Serviciul Creşa Timişoara, şase creşe care funcţionează în 12 locuri. Anul trecut Guvernul a hotărât că creşele pot funcţiona în administraţia locală sau să fie predate Inspectoratului Şcolar şi să funcţioneze sub Ministerul Educaţiei. Deşi am luat decizia să rămână creşele la noi, precum alte oraşe, din păcate ne-am dat seama că acest proces este unul haotic. În care multe decizii şi proceduri se fac pe genunchi şi avem mari semne de întrebare dacă într-adevăr poate funcţiona aşa cum prevede legea.


Adică să fie în subordinea Primăriei Serviciul Creşe şi să funcţioneze după regulamentele, înscriereile, politica Inspectoratului Judeţean. Această structură pare să fie o nouă struţo-cămilă, care nu are cum să funţionează, nu în modul în care Ministerul Educaţiei a abordat această reformă a creşelor”, a spus Fritz.

„Am hotărât să propun consiliului local să trecem creşele Timişoarei la Ministerul Educaţiei şi la Inspectoratul Şcolar. Nu e o decizie pe care am luat-o uşor. Tocmai pentru că noi credem că relaţia pe care am creat-o cu părinţii, că noua modalitate de înscriere foarte transparentă, pe criterii clare, pe care am dezvoltat-o anul trecut, …aceste lucruri aduc calitate creşelor din Timişoara. În acealşi timp trebuie să iau la cunoştinţă acest haos în această tranziţie. Doar In 28 aprilie a apărut Metodologia de Organizare şi Funcţionare a Creşelor. Doar săptămâna trecută a venit o circulară de la guvern care a schimbat Metodologia de înscriere, în ziua în care au început preînscrierile şi noi nu vrem şi nu putem să contribuim la acest haos. De aceea vom face această predare şi atunci Inspectoratul Şcolar şi Ministerul Educaţiei să-şi asume toate aceste lucruri. Asta din păcate inseamnă că trebuie să desfiinţăm oficial Serviciul Creşe. O mare majoritate a personalului va putea fi preluat de Inspectoratul Şcolar. Dar, de exemplu, directorii de creşe de acum nu se mai încadrează în noul cadru legal şi din păcate va trebui să încetăm contractele de muncă cu ei în urma acestei desfiinţări”, a adăugat edilul.

Dominic Fritz a explicat că în continuare Primăria Timişoara va fi proprietar pe clădirile unde acele creşe îşi desfăşoară activitatea.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.