Fritz îi îndeamnă pe timişoreni să se autorecenzeze: „Să nu ne trezim...

Fritz îi îndeamnă pe timişoreni să se autorecenzeze: „Să nu ne trezim că pe hârtie pierdem o mare parte din populaţie”

1
DISTRIBUIȚI

Primarul Dominic Fritz a făcut, ieri, un apel către cetăţenii Timişoarei care încă nu s-au autorecenzat (online) în cadrul Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor – RPL 2021. Edilul-şef a subliniat obligativitatea legală a cetăţenilor, în condiţiile în care oricum după 15 mai se va trece la etapa „din poartă în poartă” a recensământului.

Dominic Fritz crede că România va primi veşti proaste după acest recensământ şi deşi Timişoara e un oraş în creştere din acest punct de vedere, acesta crede că cifrele ar putea fi inexacte dacă oamenii nu participă la proces.


81.000 de timişoreni s-au autorecenzat până acum, 30% din populaţia pe care Institutul de Statistică o acordă oraşului de pe Bega, care se află în Top 3 municipii şi la acest capitol al autorecenzării. „Pentru România în întregime eu spun că va fi o surpriză tristă, vom vedea că populaţia acestei ţări a scăzut. Deşi ştim bine că Timişoara şi zona metropolitană e în creştere, e absolut crucial să obţinem cifre cât de bune, realiste şi mari posibil, să nu ne trezim că pe hârtie pierdem o mare parte din populaţie”, a spus Fritz.

„Nu este legat de niciun sistem la poliţie, finanţe, …indiferent de ce alte păcate aveţi, vă rog să vă autorecenzaţi. Primiţi o zi liberă iar după 15 mai începe următoarea etapă, când vor merge echipe din casă în casă, e o obligaţie legală”, a concluzionat primarul Timişoarei.

După 15 mai începe etapa următoare în care recenzorii vor merge la oamenii care nu au completat informaţiile online de pe platforma specială.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.