Frontiere deschise din nou la Triplex Confinium, după o pauză de doi...

Frontiere deschise din nou la Triplex Confinium, după o pauză de doi ani

0
DISTRIBUIȚI

După o pauză de doi ani cauzată de pandemia de coronavirus, în acest sfârșit de săptămână va avea loc din nou deschiderea graniței de la Triplex Confinium, frontiera triplă dintre Beba Veche, Kübekháza (Ungaria) și Majdan-Rabe (Serbia), din dorința de a celebra buna colaborare dintre popoare.

Festivitatea de deschidere a frontierei va avea loc sâmbătă, 28 mai, la ora 10:00, și  va fi urmată de tradiționalul cros al copiilor.


La ora 11:45 se va întruni Adunarea Generală a Cooperării Regionale Dunăre-Criș-Mureș-Tisa la Novi Knezevac, în Serbia, ocazie cu care vor fi prezentate și premiate proiectele cu cel mai mare impact asupra bunăstării locuitorilor din Euroregiunea DKMT, care constituie modele de bună practică. De asemenea, va avea loc și adunarea generală a asociaților Agenției de Dezvoltare Euroregională DKMT în cadrul căreia vor fi supuse aprobării documentele financiare ale societății. Județul Timiș va fi reprezentat de vicepreședintele CJT, Cristian Moș, și de Viorel Coifan, unul dintre inițiatorii deschiderii frontierei la Triplex în 1997.

Frontiera va fi deschisă în zilele de 28 și 29 mai, între orele 10:00 și 20:00 (ora României).

Surse foto: turismtimis.ro, vacantareusita.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.