Regiunea Vest, prima din România al cărei Program Operațional Regional este transmis...

Regiunea Vest, prima din România al cărei Program Operațional Regional este transmis CE. Fondurile europene alocate vor depăși 1 miliard de euro

0
DISTRIBUIȚI
Sorin Maxim

Regiunea Vest este, de astăzi, prima din România cu un Program Operațional Regional pentru exercițiul financiar 2021-2027, pregătit de către Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în premieră în calitate de Autoritate de Management, care a fost avizat de guvern și trimis la Comisia Europeană, negocierile următoare urmând să se poarte direct între ADR Vest și instituția de la Bruxelles.

„Pot să spun că e un moment istoric pentru noi și pentru România, în acest proces de descentralizare, pentru că, pentru prima dată în România, un plan de dezvoltare și o strategie regională sunt dublate de o resursă de finanțare pe măsura ambițiilor noastre la nivelul regiunii Vest”, consideră directorul general al ADR Vest, Sorin Maxim.


„Odată cu acest demers, se vor putea optimiza foarte mult procesele de relaționare cu beneficiarii, se vor putea simplifica documentațiile și modul în care interacționăm, vom putea urgenta timpii de reacție față de solicitările beneficiarilor, vom digitaliza foarte mult procesele și, nu în ultimul rând, vom putea să adaptăm mai bine proiectele la nevoile regiunii. Sper că această schimbare va fi dublată și de faptul că, în limbajul comun, nu vom mai vorbi de cheltuirea banilor europeni, ci de investirea lor”, a adăugat el.

Se așteaptă ca Programul Operațional Regional 2021-2027 al Regiunii Vest să fie aprobat de Comisa Europeană în luna iulie a acestui an. Până la lansare, ADR Vest va continua pregătirea ghidurilor de finanțare și consultările publice pe teme de interes pentru potențialii beneficiari. Resursele alocate Regiunii Vest pentru viitorul Program Operațional Regional vor depăși 1 miliard de euro.

Versiunea Programului Operațional Regional 2021-2027 al Regiunii Vest aprobată de Guvernul României poate fi consultată pe adrvest.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.