Pierderi de un milion de lei în bilanţul Horticultura SA pe 2021....

Pierderi de un milion de lei în bilanţul Horticultura SA pe 2021. Concluziile primarului Fritz

3
DISTRIBUIȚI

Consiliul Local Timişoara are pe ordinea zi a ședinței de azi și proiectul bilanţului societăţii Horticultura SA, societate din subordinea Primăriei. Dominic Fritz a declarat că aceasta a încheiat anul trecut cu un minus de circa un milion de lei, deşi vechea conducere se aştepta să fie chiar pe profit.

Edilul a vorbit despre mai multe nereguli şi e optimist că noul CA va schimba lucrurile la Horticultura SA. Mai mult, există inclusiv o anchetă internă legată de cifrele raportate în trecut.

„Din păcate veţi vedea că bilanţul pe anul trecut este o pierdere în jur de 1 milion de lei.


Nu mă bucură cifra, dar mă bucură că această cifră e acum pe masă. Prima iteraţie a fostei conduceri în ianuarie anul acesta, în care care ne-au dat aşa o idee cum vor fi cifrele pe anul trecut. Ne-au spus că o să aibă un profit de aproape 30.000 de lei. Adică o să fie un pic în plus… Noul Consiliu de Administraţie, pe care l-am numit in noiembrie, anul trecut, şi noua conducere după plecarea dlui Drăgilă, a făcut un audit, o analiză serioasă a datelor financiare. Din care a reieşit, printre altele, că la Horticultura, probabil de mai mulţi ani… inventarul a fost supraevaluat. Sunt de exemplu produse dendricole, adică, copaci, arburşti, trecuţi cu o valoare anume în bilanţ, care sunt demult distruşi şi care de fapt nu mai există. În jur de 250.000 lei de exemplu, de material dendricol, care nu mai are nicio valoare, că e distrus. Trecut în bilanţ şi care îl trage în jos. Au fost şi pierderi operaţionale. Unele comenzi ale primăriei nu au fost onorate în timp şi nu puteau fi decontate. E clar că Horticultura a avut nevoie urgen de un nou management, o nouă viziune. Dar în primul rând de un management profesionist, care nu se joacă cu cifrele. Mă bucur că acum putem porni pe acest nou drum, cu directorul interimar actual, putem să pornim cu adevărul pe masă. Bineîneţeles e o anchetă internă în curs, legată de cum s-a ajuns la aceste cifre, cum s-a ajuns la aceste pierderi care nu au fost trecute niciunde. Vom vedea consecinţele acestei anchete…”, a spus Dominic Fritz.

3 COMENTARII

  1. Cu sedinte online nu se cresc copacii. Iar cresterea preturilor la produse nu a rezultat si scaderea veniturilor?? AMATORILOR

  2. În sfârșit frățiorii C își văd visul
    De mult visează să cumpere horticultura pe nimic
    Acum au primarul lor
    Ii cam doare la patină

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.