Începe „sezonul festivalurilor”, la Buziaș, cu Aero West Bike Fest și Zilele...

Începe „sezonul festivalurilor”, la Buziaș, cu Aero West Bike Fest și Zilele Veverițelor

0
DISTRIBUIȚI

Sezonul festivalurilor începe la Buziaș la sfârșitul acestei săptămâni, cu cea de-a III-a ediție a „Aero West Bike-Fest”, care include o paradă a motocicliștilor, un zbor cu avionul, muzică și festin gastronomic, care vor avea loc pe aerodromul orașului. Sâmbătă, 21 mai, începând cu ora 13:00, motocicliștii se vor plimba pe străzile orașului, după care vor fi răsplătiți cu câte o porție de gulaș fiert la cazan, iar pe scenă vor urca Mihai Mărgineanu şi Banda, Mist şi Springtime Band 2.1. Intrarea este liberă începând cu ora 12:00, iar camparea este gratuită.

Stațiunea balneoclimaterică Buziaș era cunoscută și pentru veverițele jucăușe și extrem de prietenoase care trăiau în parcul orașului, spre amuzamentul celor veniți la tratament sau într-o simplă plimbare. Cu timpul, ele aproape au dispărut, dar în ultimii ani, adminsitrația locală se arată preocupată de protejarea celor rămase, cărora le-a construit câteva căsuțe, încearcă să repopuleze parcul și le-a dedicat și un festival, ajuns la cea de-a VI-a ediție, după doi ani de pauză. Festivalul „Zilele Veverițelor” va avea loc la Buziaș între 26 și 29 mai, când va fi organizat și concursul gastronomic „Cele mai bune sarmale din Banat”.

Festivalul va avea următorul program: joi 26 mai, va avea loc un spectacol de balet pe scena Casei de Cultură Buziaş iar vineri 27 mai, un  spectacol de teatru la Clubul copiilor Buziaş și pe scena Casei de Cultură.


Ziua de sâmbătă, 28 mai, începe la ora 11:00 cu un concert de fanfară pe colonadă iar după-amiaza, de la ora 16:00, va putea fi ascultată trupa Springtime 2.1, urmată de trupa Cu Asar și de un spectacol cu Radu Pietreanu de la Vacanța Mare. Seara se va încheia cu un recital Miroslav Ilici, cu orchestra maestrului Misa Mijatovic și invitații. Duminică, ultima zi a festivalului, va începe cu un spectacol folcloric la ora 13:00 și concursul gastronomic „Cele mai bune sarmale din Banat” la ora 14:00, și va continua întreaga după-amiază cu un program folcloric. Vor fi prezente ansamblurile Bârzava – Reșița, Arădeana – Arad, Hora Carașului – Oravița, Junii Timișului – Timișoara, Laleaua Pestriță – Nițchidorf, Vermeșana – Vermeș și Sorocul – CARP Timișoara, iar soliștii invitați sunt Vasile Conea, Carmen Popovici Dumbravă, Adrian Stanca, Nicu Novac, Dumitru Stoicănescu, Cornelia Lupulescu, Ramona Gomboș, Anca Panțiru, Oana Stanca, Raluca Stanca, Nelu Blidariu, Mirela Cârțișorean, Liliana Savu Badea, Cătălin Taru, Sorin Dugălie, Roxana Chiriță, Sebastian Rămneantțu, Larisa Păun, Daliana Rotaru, Roxana Teodorescu, Iasmina Kronbauer Păun, Daliana Tătar, Reli Vilău, Ștefan Murgu, Vasile Bizău, Florica Ianto Penciuc, Mariana Sav, Eugenia Curelaru, Maria Tudoran, Seia Vesici, Rodica Grapineac și Mirela Frățilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.