JazzyBIT a lansat albumul „Drive” cu un concert de zile mari la...

JazzyBIT a lansat albumul „Drive” cu un concert de zile mari la Timișoara, cu „arome” de pop, rock, sau chiar hip-hop VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Concertul de lansare a celui de-al treilea material discografic al formației JazzyBIT, „Drive”, desfășurat joi seara la Cinema Victoria din Timișoara a avut parte de un public numeros, care a savurat pe deplin o oră și jumătate de muzică etalată de către membrii formației Szabo Csongor Zsolt, Mihai Moldoveanu și Teodor Pop.

Evenimentul a reprezentat o premieră, fiind primul concert desfășurat în cinematograful timișorean care a fost reabilitat recent. Dealtfel, de numele acestui cinematograf se leagă o serie de amintiri muzicale depănate de mai mulți artiști din zona noastră. Printre aceștia se numără și Ilie Stepan, care a recunoscut că s-a apucat de cântat după ce a vizionat filmul „Tinerii”, cu Cliff Richard, la Cinema Victoria din Piața Bălcescu.

„Nici nu vreau să mă gândesc cât timp a trecut de când nu am mai cântat în Timișoara, mai bine nu ne gândim la asta. Ne bucurăm să fim aici din două motive: avem zece ani de existență și… vrem să continuăm… nu avem planuri de retragere… și avem și acest nou album care se numește «Drive». Am început cu piesa «Run» nu pentru că vrem să fugim, ci pentru că piesa asta are multă energie.


Sample-ul de început a fost înregistrat de un prieten de-al nostru din New York, Dan Purcea, și ni s-a părut cât se poate de potrivit să-l includem în piesă“, a spus Teodor Pop în debutul concertului.

Alături de cele opt piese incluse pe albumul „Drive”, trupa a cântat și „Tumbao” de pe primul lor album „Touch the Sky” și „Remember” și „Le Tunk”, compoziții incluse pe cel de-al doilea disc JazzyBIT numit „Horizon”.

Dincolo de interpretările fără cusur ale pieselor, muzicienii timișoreni s-au „jucat” un pic și cu câteva prelucrări inedite ale unor melodii din categoria evergreen. Pe lângă fragmente inedite din Michael Jackson („Billie Jean”) sau Yes („Owner of a lonely heart”), muzicienii au „atacat” cu multă vervă bucăți din „Hey Joe”-ul lui Jimi Hendrix sau „Smoke on the water”-ul celor de la Deep Purple și au plusat susprinzător și cu câteva fragmente din Dr. Dre, spre final.

Printre cele mai reușite momente ale concertului s-a numărat și superba compoziție „Gravity“, care amestecă în porțiuni cât se poate de echilibrate arome de ska, reggae, drum and bass și jazz, iar incursiunile băieților în aria latin – jazz-ului au adăugat un plus de șarm serii. Una peste alta, concertul celor de la JazzyBIT a fost unul cu bun gust în care experiența celor zece ani de activitate și-a spus cuvântul. Un alt aspect pozitiv este faptul că în prag de Capitală Culturală Europeană, Timișoara are parte – în sfârșit – de o sală de spectacole modernă cu acustică mișto și nu putem decât să sperăm că pe viitor vom mai avea parte de asemenea acțiuni „cântătoare“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.