Jucătorii echipei naționale de hochei au cântat imnul Ținutului Secuiesc. Grindeanu: „Cine...

Jucătorii echipei naționale de hochei au cântat imnul Ținutului Secuiesc. Grindeanu: „Cine nu respectă România nu are ce căuta în roșu, galben și albastru”

0
DISTRIBUIȚI

Jucătorii de la Miercurea Ciuc și Gheorghieni care formează nucleul echipei naționale de hochei au cântat imnul Ținutului Secuiesc, la ultimul meci disputat la Campionatul Mondial de la Ljubljana, scrie Prosport. Era vorba chiar de meciul cu Ungaria, pe care au pierdut-o cu scorul de 2-4.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a avut o reacție dură la aflarea întâmplării. „Ca timișorean înțeleg perfect ce înseamnă să trăiești într-o comunitate multiculturală și multietnică, în care toată lumea este respectată.


Nu pot însă să înțeleg și să tolerez gestul infam al hocheiștilor din naționala României care au cântat așa-zisul imn al Ținutului Secuiesc. Este un afront și o lipsă nerușinată de respect față de România, față de români și față de tricolor. Și sper ca lucrurile să nu rămână nepedepsite. Cer Federației Române de Hochei, Ministerului Sportului și tuturor celorlați factori responsabili să ia măsuri urgente pentru a aplica cele mai dure sancțiuni după acest gest incalificabil. Cine nu respectă România nu are ce căuta în roșu, galben și albastru! Pentru noi aceste culori înseamnă totul! PS: Respect celor trei jucători ROMÂNI care s-au dat la o parte și nu au participat la această mascaradă!”, a transmis Grindeanu.

În 2011, la un meci dintre România și Ungaria, disputat la Miercurea Ciuc, sportivii din România au cântat imnul Ungariei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.