Liberalii timișeni, după ce USR i-a acuzat că sabotează cultura: „Agenda culturală...

Liberalii timișeni, după ce USR i-a acuzat că sabotează cultura: „Agenda culturală nu a fost discutată în comisiile de specialitate”

0
DISTRIBUIȚI

Liberalii care fac parte din Consiliul Local Timișoara au refuzat să voteze ieri agenda culturală propusă de Casa de Cultură a Municipiului, lucru care le-a atras critic dure din partea omologilor din USR și din partea primarului Dominic Fritz.

Replica PNL începe cu lauda intenției CJ Timiș de a organiza o expoziție cu operele lui Constantin Brâncuși la Timișoara și continuă cu o critică generală a administrației USR în privința culturii.

„Evenimente care au adus faimă Timișoarei în țară și peste hotare nu mai sunt incluse în agenda culturală a administrației USR din Timișoara pentru anul 2022.


Administrația USR și-a făcut o agendă culturală părtinitoare, ignorând unul din sloganurile cu care a ajuns să conducă frâiele acestui municipiu: transparența. Nici din punct de vedere al conținutului cultural nu stau mai bine. Ce fel de agendă culturală ar putea avea Timișoara fără Festivalul de Operă și Operetă în aer liber, ajuns la a 17-a ediție sau Bega Bulevard, eveniment aflat la a 15-a ediție?”, se întreabă liberalii într-un comunicat.

„Agenda culturală nu a fost discutată în comisiile de specialitate, nu a fost prezentată nimănui. Noi, PNL, am și cerut retragerea proiectului de pe ordinea de zi și rediscutarea lui pe îndelete, dar nu s-a dorit. Drept urmare, consilierii locali PNL nu au votat împotrivă, ci au decis să nu își exprime dreptul la vot până când agenda culturală nu va fi analizată. Vom face această analiză în scurt timp și, atunci când proiectul va reveni pe ordinea de zi a CL Timișoara, vom putea vota în cunoștință de cauză, nu cu ochii închiși”, a transmis viceprimarul Cosmin Tabără.

Liberalii consuderă că e imposibil pentru actualul primar al Timișoarei să rezoneze cu cetățenii săi, deoarece nu cunoaște specificul Timișoarei. „Nu, domnilor din USR, liberalii NU blochează cultura înainte ca Timișoara să fructifice titlul de Capitală Culturală Europeană în 2023. Liberalii își doresc ca un titlu unic pentru istoria acestui oraș să fie valorificat cât mai bine cu putință, să aducă plus valoare orașului și timișorenilor, județului și României. Și pentru ca aceste dorințe să devină realitate, liberalii din Timișoara doresc transparență și analiză a proiectelor”, mai spune comunicatul PNL, care mai precizează că în scurt timp consilierii locali liberali se vor întâlni, cu conducerea Casei de Cultură a Municipiului, discuțiile urmând să fie axate pe analiza evenimentelor culturale propuse spre finanțare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.