Lovitură de teatru în dosarul insolvenței Colterm. Ce a cerut instanța avocaților...

Lovitură de teatru în dosarul insolvenței Colterm. Ce a cerut instanța avocaților de la Schoenherr și Asociații să prezinte

2
DISTRIBUIȚI

Tribunalul Timiș a judecat, ieri, un nou termen din procesul de insolvență al Colterm SA. Momentul surpriză a fost atunci când administratorul judiciar al companiei de termoficare, consorțiul consorțiului Alfa& Quantum Consulting SPRL (lider de consorțiu), Maestro SPRL și Insolvein SPRL, a cerut instanței ca avocatul de la Schoenherr și Asociații să prezinte hotărârea de consiliu local prin care firma de avocatură a primit mandat expres de a reprezenta în procesul de insolvență municipalitatea și împuternicirea avocațială.


Asta pentru că, în mod normal, conform legii primăria este reprezentată de consilierii juridici ai instituției. Reprezentantul Colterm SA a cerut același lucru Tribunalului Timiș. Avocatul  de la Schoenherr a susținut că există o delegare semnată de către primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Vă reamintim că firma austriacă de avocatură a fost angajată, anul trecut, după ce a a primit într-o selecție de oferte cel mai mare punctaj chiar dacă a avut oferta cea mai scumpă ofertă, valoarea totală a contractului fiind de 1.060.500 lei +TVA. Asta după ce Consiliul Local Timișoara a aprobat contractarea serviciilor de avocatură pentru a acorda soluții pentru salvarea Colterm, fără a exista niciun fel de trimitere la procesul de insolvență care nici nu era luat în calcul în acel moment.

Următorul termen a fost stabilit pentru 22 septembrie, atunci când avocații municipalității trebuie să se prezinte cu documentele solicitate de instanță.

2 COMENTARII

  1. Alfa Quantum joaca la doua capete, din acest joc de poker sunt singurii care au de câștigat. Se impunea un Audit și la acest lichidator ” intreprinzator” cam toate piesele grele au trecut prin sufrageria acestora.Nimeni nu vede jocul periculos al acestei entități?!

  2. De ce să plătească Timișorenii și juriști angajați ai primăriei, conform legii și avocați scumpi? Să-i plătească Fritz și consilierii Usr-iști care au votat cheltuiala păguboasă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.