Managerul Filarmonicii din Arad reevaluat, cu același rezultat. Liderul de sindicat, manager...

Managerul Filarmonicii din Arad reevaluat, cu același rezultat. Liderul de sindicat, manager interimar

0
DISTRIBUIȚI
Doru Orban

Evaluarea „cu repetiție” a managerului filarmonicii arădene, Doru Orban, a ajuns la final, și în ciuda strădaniilor protectorilor săi de a-l menține în funcție și a tergiversării destituirii, calificativul definitiv este acela de „nesatisfăcător”.

Nota de 5,78 obținută la evaluarea anuală pentru prestația de manager al filarmonicii arădene în anul care a trecut l-a nemulțumit atât pe Doru Orban cât și pe protectorii săi din administrația locală, în ciuda divagațiilor evidente la interviul pe care l-a susținut în fața comisiei, atribuindu-și merite care nu-i aparțin și aducând în discuție probleme fără legătură cu subiectul.

S-a recurs la o ultimă șansă – în mod normal puțin probabilă – pentru ca Orban să-și păstreze funcția, și anume contestarea evaluării de către comisia care nu a fost tocmai pe placul lui Orban și a susținătorilor săi. Doru Orban a solicitat anularea evaluării de către comisia care i-a acordat rușinoasa notă apreciindu-i managementul drept „nesatisfăcător” și recomandând  încetarea contractului de management, și numirea unei alte comisii care să reia întreaga procedură. Solicitarea sa a fost susținută și de Daniela Pădurean Andreica, directorul Centrului Municipal de Cultură care a și organizat evaluarea, invocând „vicii de procedură”, de care s-ar face răspunzător tocmai secretariatul comisiei, asigurat de CMC.

Aceasta a fost admisă de comisia de soluționare a contestațiilor alcătuită din viceprimarul Ilie Cheșa și managerii filarmonicilor din Brașov și Sibiu iar consilierii locali au aprobat reevaluarea lui Doru Orban și au stabilit componența noilor comisii – de evaluare și soluționare a contestațiilor – precum și a secretariatului comisiilor, care nu mai este alcătuit doar din angajați ai Centrului Municipal de Cultură.


În comisia de evaluare au fost nominalizați Ioan Dragoș Dimitriu, managerul filarmonicii din Brașov, Vlad Mateescu, managerul filarmonicii din Ploiești și consilierul local Cosmin Buruc, ca reprezentant al autorității.

Comunicatul cu nota inițială obținută de Doru Orban a și fost șters de pe site-ul Centrului Municipal de Cultură Arad și modestele sale „performanțe” manageriale au fost supuse unei noi evaluări care a avut loc între 12 și 16 mai dar, conform datelor făcute publice deviceprimarul Ilie Cheșa, în urma acesteia, Doru Orban a obținut nota 6,68, finală după respingerea unei noi contestații, și insuficientă pentru a-și păstra postul, căci nota minimă pentru continuarea activității de manager este, conform regulamentului, 7,00. Până la ora redactării acestui material, Centrului Municipal de Cultură Arad nu anunțase încă rezultatul evaluării.

În anii care au trecut de când se află la conducerea filarmonii arădene, managementul lui Doru Orban a lăsat foarte mult de dorit și a adus numeroase prejudicii instituției. Achiziții publice inutile și contracte dubioase cu „dedicație”  pe care s-au cheltuit foarte mulți bani, în timp ce numărul instrumentiștilor și al coriștilor a devenit tot mai mic invocându-se lipsa fondurilor, conflictele interminabile cu salariații – unele ajunse în instanță – și conducerea discreționară a instituției, toate sub aripa protectoare a municipalității – așa cum arată mai multe investigații ale site-lui specialarad.ro – sunt câteva din „performanțele” înregistrate de Orban în cei șase ani de când e susținut în funcție, care  au dus filarmonica în prag de faliment, făcând ca prestigiul de altădată al acesteia să rămână doar o amintire.

Până la organizarea unui concurs, filarmonica va avea o conducere interimară, în persoana instrumentistului filarmonicii Sergiu Bacoș, totodată liderul sindicatului artiștilor din instituție.

Surse foto: specialarad.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.