Melodii bănățenești îmbrăcate în straie noi: proiectul Remix ID continuă cu noi...

Melodii bănățenești îmbrăcate în straie noi: proiectul Remix ID continuă cu noi piese

0
DISTRIBUIȚI

Echipa Remix ID continuă lansările de piese din repertoriul bănățenesc printr-o piesă realizată cu artistul austriac U.kustik, care este cântată de doamna Emma Bader din Gottlob și se numește „Ich tanze mit dir in den Himmel hinein”, adică „Dansez cu tine până-n cer”.

„Echipa Remix ID este deosebit de bucuroasă să anunțe că face parte din proiectul #newTogether – organizat și finanțat de către forumul cultural austriac căruia îi și mulțumim pe această cale pentru încrederea pe care a avut-o în proiectul nostru. Colaborarea inițiată de forumul cultural austriac se adresează deopotrivă artiștilor emergenți din Austria și din România, pe care îi pune în legătură. Prin acest call de proiecte am avut șansa să colaborăm cu artistul austriac Ulrich Schleicher (U.kustik) si să producem patru remix-uri. Mai mult, în toamnă colaborarea cu Ulrich se va materializa într-un performance care va fi live, aici, la Timișoara“, au transmis inițiatorii acestui proiect.

Ulrich Schleicher este un artist sonor din Viena a cărui activitate este strâns legată de România încă din anul 2011, când a făcut un an de voluntariat social la Sibiu.


A concertat în deschiderea WeltKulturCafe din Sibiu (2013) și a fost muzician rezident în Bohamian Flow (2010-11). Pe albumul său „Saitnkinisessions“ (2015), una dintre piese,-„Pofta“ – este compusă în limba română.

O altă melodie din cadrul Remix ID lansată recent este Magor Bocsárdi feat. Nada & Dragan – Coban tera ovcice (Ciobanul mână oițele). Viața lui Magor s-a învârtit întotdeauna în jurul muzicii, a teatrului și a filmului. A studiat vioara la Liceul de Artă din Sfântu Gheorghe, Covasna, și apoi la Academia de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca. Un an a facut și teatrologia, apoi și-a luat licența în regie de film la Universitatea Sapientia din cadrul Facultății de Fotografie, Film și Media. Întâmplător a început sa compună muzică de teatru și film, ajungând în ultimii cinci ani să colaboreze în mai mult de 40 de producții de teatru și film. Magor este și un actor talentat, bucurându-se de roluri importante în teatru și film. Din 2007, este vocalistul formației sZempöl Offchestra, în care cântă și la vioara și la trompetă. Trupa susține concerte atât în România cât și peste granițele țării.
Proiectul Remix ID ste un demers integrativ de susținere a dialogului intercultural, într-o manieră creativă, care face apel atât la simțuri, cât și la intelect, și își propune să creeze un mozaic artistic de muzică și imagine, în care sensurile străvechi ale comunităților etnice din Banatul rural se întâlnesc cu lumea puternic tehnologizată din mediul urban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.