Ministrul Educației anunță că se va renunța la mediile semestriale. Cum și-au...

Ministrul Educației anunță că se va renunța la mediile semestriale. Cum și-au ales județele vacanța „mobilă” din februarie 2023

0
DISTRIBUIȚI

elevi

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a anunțat luni că, în urma Comisiei de dialog social, s-a stabilit renunțarea la mediile semestriale în învățământul preuniversitar, astfel că va fi încheiată o singură medie generală, la finalul anului școlar.

Ministrul Educației a anunțat că membrii Comisiei de dialog social, întruniți luni dimineața, lucrează la definitivarea regulamentului de funcționare a învățământului preuniversitar.

Acesta ar urma ca marți să fie aprobat printr-un ordin al ministrului.

„Structura anului școlar este deja cunoscută, este deja publicată în Monitorul Oficial, iar modificarea esențială, care a fost deja agreată este aceea că se renunță la mediile semestriale, se renunță la obligativitatea susținerii tezelor semestriale, va fi necesară o singură medie generală la finalul anului școlar, iar profesorul va avea o mult mai mare autonomie în scopul unei evaluări ritmice pe parcursul anului scolar”, a declarat Sortin Cîmpeanu.

Conform acestuia, numărul minim de note la fiecare materie va fi egal cu cel al numărului de ore săptămânale plus 3.

Când va fi vacanța din luna februarie

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a anunțat luni când va fi luată vacanța școlară în luna februarie a anului viitor.

Potrivit ministrului Educației, a fost stabilită poziționarea vacanței mobile din luna februarie în întregul sistem de învățământ.

Astfel, sunt 30 de județe care au decis ca vacanța din luna februarie să fie în ultima săptămână a lunii.

De asemenea, în 10 județe, vacanța va fi în a treia săptămână.


Este vorba de județele: Argeș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Călărași, Cluj, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Teleorman și Prahova.

Totodată, în București și în județul Suceava, vacanța va fi în a doua săptămână a lunii februarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.