Motivare devastatoare a Tribunalului Timiș pentru arestarea preventivă a iordanianului Mueen Al...

Motivare devastatoare a Tribunalului Timiș pentru arestarea preventivă a iordanianului Mueen Al Shawish ”Mimo”. Care este marea frică a mafiei imobiliare

1
DISTRIBUIȚI

Arestarea preventivă în dosarul DNA Timișoara a iordanianului Mueen Al Shawish, zis ”Mimo”, asociatul în afaceri imobiliare a celebrului Pascu ”Puiu” Minda, cunoscut ca omul fără de care nu se poate mișca nimic în Giroc în afacerile cu terenuri, a produs panică în rândul mafiei imobiliare. Asta pentru că, susțin surse apropiate lumii arabe, ”Mimo” știe foarte multe informații despre tranzacțiile dubioase făcute de-a lungul timpului și protectorii acestora, iar acesta nu vrea să mai stea o zi după gratii. De altfel, acesta a plâns de două ori în fața Tribunalului Timiș, cerând să nu fie arestat. Marele risc este pentru cei care sunt în libertate ca, rămas în arest preventiv, ”Mimo” să spună tot ce știe în schimbul ieșirii de după gratii. Așa că toți încearcă să găsească o soluție salvatoare pentru iordanianul căruia, mâine, i se va judeca contestația la Curtea de Apel Timișoara.

Tribunalul Timiș a motivat decizia de arestare preventivă pe 30 de zile a ”fratelui” lui Minda, considerând că la momentul solicitării acestei măsuri de către DNA Timișoara ”există probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă privind săvârșirea de către inculpatul Mueen Al Shawish a infracțiunii de dare de mită”.


Sunt invocate discuțiile purtate între ””Mimo”, arhitectul Florin Roman și ”Puiu” Minda pe tema documentelor care ar fi trebui eliberate, contra a 90.000 euro.

De asemenea, instanța a avut în vedere la aprecierea pericolului pentru ordinea publică atât gravitatea faptei de care este acuzat inculpatul, cât și suma promisă arhitectului comunei ”în concret în legătură cu efectuarea unor acte nelegale, respectiv eliberarea unor adeverințe din care să rezulte că terenurile menționate fac parte din intravilanul localității, în condițiile în care acestea erau situate în extravilan, profitul urmărit de inculpat prin mituirea unui funcționar public și încălcarea dispozițiilor legale fiind de ordinul milioanelor de euro, având în vedere prețul unităților locative din localitatea Giroc”. Tribunalul Timiș a considerat că nearestarea lui ”Mimo” ar determina o stare de ”insecuritate publică” care ar fi determinartă de ”lipsa de reacție preventivă și fermă a autorității față de comiterea unor infracțiuni de corupție, precum și de impactul asupra opiniei publice  în situația în care persoane acuzate de săvârșiea unor astfel de infracțiuni ar fi judecate în stare de libertate, având în vedere faptul că situația practicilor presupus ilegale de pe piața imobiliară din zona comunei Giroc a făcut obiectul unor articole din presa locală”.

Instanța a ținut cont și de faptul că iordanianul mai are o condamnare definitivă și a susținut că ”aspectele de ordin persona (starea de sănătate a inculpatului) nu pot prevala, în acest moment procesual, asupra interesului general al societății de descurajare a fenomenului de corupție”.

1 COMENTARIU

  1. Poți să iei Girocul la pas, sa incepi de la primărie . Pista de biciclete se întrerupe in fața casei lui Puiu, că așa a vrut el. Blocuri cu balcoane ce dau pe trotuar, ale lui Kentut, blocuri înghesuie unde, in caz de un incendiu, Colectiv e un nimic. A primat banul. Nu Radu,Cristi,Puiu,Goia,Irinel,Florin…sunt vinovați pentru haosul imobiliar ci Toma,fără care nu se putea face nimic. El le-a dat puteri, a permis accesul interlopilor. Îmi e scârbă de Giroc

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.