Noi proiecții de filme și întâlniri cu regizorul Cristi Puiu, la Timișoara

Noi proiecții de filme și întâlniri cu regizorul Cristi Puiu, la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

După primele două întâlniri organizate de asociația culturală Oaza Team, când au fost proiectate filmele „Harakiri” de Masaki Kobayashi,  „La Nuit américaine” de François Truffaut, „Cría Cuervos” de Carlos Saura și „Mamma Roma” de Pier Paolo Pasolini, proiectul „Istoria cinemaului povestită tinerilor din scaunul regizorului”, avându-l invitat pe Cristi Puiu, continuă și în acesat sfârșit de săptămână, sâmbătă și duminică de la ora 17:00, în sala multifuncțională a CJT.

Cunoscutul regizor va continua incursiunea subiectivă în istoria cinema-ului, sub forma unui serial cu filme istorice sau filme uitate, genuri și școli de film, care au marcat istoria cinematografiei sau au contribuit într-un fel sau altul la formarea sa ca artist.

Cristi Puiu nu a dezvăluit titlurile filmelor pe care le va prezenta, dorind ca acestea să fie o surpriză pentru spectatori.


Proiecțiile vor fi precedate de prezentarea filmelor, a contextului in care au fost alese, fiind urmate de discuții moderate de regizor. Evenimentul se adresează în special tinerilor între 14 și 25 de ani, căci proiectul își propune în primul rând familiarizarea acestora cu lumea artelor și a sensului acestora, pornind de la considerațiile lui Andrei Tarkovski: „ …este extrem de clar că scopul oricărei arte […], este acela a-şi explica sieşi şi celor din jur, de ce trăieşte omul şi care este sensul existenţei sale, de a le explica oamenilor care este motivul apariţiei lor pe această planetă. Şi chiar dacă nu le explică, măcar le pune această problemă. Nu numai artistul își pune toate aceste întrebări, ci şi cel care receptează arta […]”. Proiectul se va derula pe parcursul lunilor mai-iunie și septembrie-noiembrie, odată la două săptămâni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.