Operațiune mamut a DIICOT pentru destructurarea unei grupări de trafic de migranți...

Operațiune mamut a DIICOT pentru destructurarea unei grupări de trafic de migranți și droguri în vestul țării. Care erau prețurile

0
DISTRIBUIȚI

Operațiune DIICOT de proporții în această dimineață – polițiștii de la SCCO  Arad şi poliţiştii de frontierā din cadrul ITPF Timişoara şi Oradea efectuează 37 percheziții domiciliare în județele Arad, Timiș, Cluj, Iași și Caraș Severin.


Sunt căutați 41 de suspecți care făceau parte dintr-un grup infracţional organizat specializat în traficul de migranți și traficul de droguri de risc și de mare risc.

.
Gruparea acționa în Timiș din  august 2021, migranții intrați ilegal din Serbia fiind adăpostiți în zona Timișoarei, în aşteptarea momentului prielnic pentru a trece ilegal frontiera României cu Ungaria.
Migranții erau preluați de către membrii grupării şi transportați cu autoturismele acestora sau cu microbuze închiriate, până la frontiera cu Ungaria, pe raza judeţului Arad. Ulterior, aceștia erau călăuziți de membrii grupului în vederea trecerii frauduloase a frontierei de stat, destinaţia finală a migranţilor fiind Austria şi Germania.

De asemenea, în perioada ianuarie-mai 2022, o parte dintre membrii grupului infracţional organizat au deţinut şi vândut droguri. Cocaina era vândută cu 100 euro pentru un gram, amfetamină cu 150-180 lei pentru un gram și canabis cu  50 de lei pentru un gram.  consumatorilor de pe raza judeţelor Arad, Timiş și Caraş Severin. 44 de persoane urmează să fie aduse pentru audieri la a sediul DIICOT Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.