Prefectul Mihai Ritivoiu acuză „mafia înmatriculărilor de maşini” pentru blocajele programărilor online....

Prefectul Mihai Ritivoiu acuză „mafia înmatriculărilor de maşini” pentru blocajele programărilor online. Orar special și reapar bonurile

1
DISTRIBUIȚI

Mihai Ritivoiu, prefectul judeţului Timiş, a acuzat azi că „mafia înmatriculărilor de maşini” e responsabilă pentru blocajele şi timpii lungi de aşteptare de la Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor.

„Pentru cei cu programare online, termenele au scăzut în ultimele trei luni, de la 90 la 44 de zile calendaristice. La radieri duplicate suntem la opt zile, la numere provizorii la trei zile. Rămâne o chestiune identificată şi pentru care mă voi deplasa şi voi discuta cu şeful Direcţiei naţionale, există o problemă a programărilor fictive, făcute de, îmi permit să spun, mafia înmatriculărilor de maşini. Aproximativ 30% din înmatriculările făcute online, sunt fictive. 50 de programări pe zi nu se întâmplă. Oamenii stau la ghişee şi nu au ce să facă. Ce se întâmplă? Pentru că am identificat şi am scos din sistem, există firme cu număr fictiv, care-şi fac programări şi apelează la o serie de şasiu şi fac zeci de programări cu aceeaşi serie de şasiu, modificând numai ultima cifră, toată pololighia aia de litere şi cifre, şi la final 1,2,3,4,5,6,7… blocând în fiecare zi pe o lună şi ceva în faţă-două aceste înmatriculări online. Se creează astfel o presiune artificială şi o psihoză că sunt zeci de zile de stat la coadă şi e nebunie la înmatriculări. După care clientul merge la o firmă de înmatriculări, care cu binecunoscuta taxă de urgenţă, în România, ce fac firmele, noaptea la o oră în care traficul pe site e mai scăzut, îşi anulează una dintre acele programări fictive şi-şi transcrie după zece minute, programarea fiind liberă, pentru a doua zi o programare a clientului căruia îi rezolvă maşina.


Şi unul dintre principalele subiecte pe care vreau să le discut la Bucureşti este cum putem să restricţionăm şi mai mult acest sistem online, care permite programările, pentru a nu mai putea să facem programări fără o serie de şasiu, eventual omologată, verificată şi validată. Pentru că, iată, cele 44 de zile lucrătoare, le estimăm că ar fi 7-8 zile cu programare online, dacă nu am avea aceste programări care sunt momentan undeva până în luna iulie, dar noi le vom reduce aceste ghişee online în momentul în care ele ies, chiar pentru a face o treabă care în mod normal ghişeele online sunt o chestiune de civilizaţie şi care ajută pe toată lumea şi e un respect pentru timpul tuturor. Dar în acest moment este mai util pentru cetăţean să meargă acolo şi să-şi ia o înregistrare cum se făcea acum 18 ani şi să-şi rezolve problema în aceeaşi zi, pentru că se poate rezolva”, a declarat Mihai Ritivoiu în conferinţa de presă de astăzi.

Altfel, Ritivoiu s-a declarat încrezăto în noul şef împuternicit al serviciului, inspectorul principal Marius Bogdan Cotuna, transferat de la serviciul rutier al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Timiş.

„În acest moment la înmatriculări definitive, funcţionează trei ghişee cu programare online, de la 8.10 la 15.40 şi două ghişee cu bonuri de ordine… Se pot rezolva problemele şi la faţa locului, cu bonuri de ordine, cele două ghişee cu bonuri de ordine funcţionează între orele 13 şi 19.30, de luni până joi, şi între 13 şi 18, vineri, Practic cine vine la 12 şi-şi ia un număr, îşi rezolv în aceeşi zi problema de înmatriculare a maşinii. S-au făcut modificări şi în sistemul informatic iar cei care solicită înmatricularea sau transcrierea, primesc în aceeaşi zi numere nepreferenţiale sau a doua zi numere preferenţiale”, a mai precizat Ritivoiu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.