Planuri de reabilitare cu bani din PNRR pentru clădirile de la Aerodromul...

Planuri de reabilitare cu bani din PNRR pentru clădirile de la Aerodromul Cioca

0
DISTRIBUIȚI

Aerodromul Cioca, trecut recent în totalitate în patrimoniul Consiliului Județean Timiș, după un schimb cu Primăria Timișoara, ar putea beneficia în viitorul nu foarte îndepărtat de lucrări de reabilitare, cu ajutorul fondurilor din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

„Reabilităm integral clădirile de la Aerodromul Cioca.


La puțin timp după ce le-am cumpărat de la Primăria Timișoara, am reușit să depunem două proiecte pe PNRR, prin care le vom reabilita cap – coadă, fără compromisuri, fie că vorbim de structură, fațadă, instalație electrică sau alte componente. Este o investiție de 1.3 milioane euro, din fonduri europene nerambursabile, în urma căreia vom reda Timișoarei și județului, un aerodrom așa cum merită. Echipa de specialiști a CJ a lucrat intens, în condițiile în care finanțarea se face pe principiul primul venit, primul servit”, a transmis Alin Nica, președintele CJ Timiș.

„Am solicitat această finanțare în baza unei expertize în urma căreia ni s-a confirmat faptul că investiția este posibilă și sustenabilă. La Cioca, noi lucrăm pe două axe. Una, în ceea ce privește funcția de bază a obiectivului, iar pentru asta avem în lucru certificarea pistei și reabilitarea clădirilor. Cea de-a doua ține de viața socio-culturală, spațiul generos de la marginea Timișoarei fiind potrivit evenimentelor de anvergură. Continuăm să atragem evenimente mari și facem investiții pentru a asigura infrastructura necesară”, mai spune mesajul lui Nica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.