Poli Timişoara a încheiat play-out-ul cu un eşec frustrant la Iaşi. Alb-violeţii,...

Poli Timişoara a încheiat play-out-ul cu un eşec frustrant la Iaşi. Alb-violeţii, lipsiţi de serviciile vicecăpitanului, aşteaptă barajul

0
DISTRIBUIȚI
Foto: arhivă

Politehnica Timişoara a avut neşansă şi în Moldova. Alb-violeţii au deschis scorul prin Cosmin Bîrnoi în ultimul joc din play-out, dar gazdele de la Poli Iaşi au egalat şi s-au impus cu 3-1 pe final prin două lovituri de pedeapsă! Meciul nu mai avea miză în clasament, iar pentru alb-violeţi, care la rândul lor puteau primi penalty la 1-1, urmează barajul de supravieţuire în „B”, cu FC Braşov.

Meciul a avut ritm bun după 20-25 de minute iar primii au lovit alb-violeţii. Cosmin Bîrnoi a primit în unghi de la Ursu şi a şutat bine la colţul lung în minutul 32. Peste şapte minute însă s-a făcut la fel de uşor 1-1, căci centrarea lui Kouadio s-a conectat cu plonjonul lui Sekou Camara. Cel care a provocat înfrângerea timişorenilor şi în sezonul regular, a mai marcat o dată. Din penalty în minutul 84, la un henţ comis de Radu în propriul careu. Lovitura de pedeapsă a fost concretizată de african, dar un minut mai devreme ex-lugojeanul Axinte a intervenit cu pumnii în cap la Bocşan, care-i luase faţa şi lovise mingea.

Mai mult, în prelungiri, Camara a scăpat singur cu Murariu, a obţinut uşor lovitura de pedeapsă, transformată de această dată de Tiberiu Serediuc, în ciuda opoziţiei portarului bănăţenilor.

Huminic la debut, în locul lui „Scuti”

Poli l-a avut în premieră în teren, chiar titular, pe puştiul Cosmin Huminic (n.


2004) din propria academie. Folosit fundaş central, în locul absentului Cristi Scutaru, tânărul s-a achitat bine de sarcini. „Huminic – un debut aş spune eu reuşit, a făcut un joc bun, mă bucur pentru el. La Scutaru au fost ceva probleme la începutul săptămânii şi am decis să nu fie în lot pentru jocul acesta”, a explicat Nicu Croitoru.

Ioan Mera a fost suspendat pentru acest joc iar alţi jucători, precum Pamfile sau Sofran, au acuzat probleme medicale.

La meci au fost prezenţi şi suporteri timişoreni, care la final i-au cerut demisia antrenorului. „În primul rând, trebuie să ne concentrăm pe cele două jocuri de baraj, în rest vom discuta după cele două jocuri de baraj”, a conchis Croitoru cu referire la această doleanţă.

Altfel, tehnicianul e de părere că rezultatul de azi a fost injust: „Au fost două penalty-uri care au stabilit scorul final şi chiar două penalty-uri venite de nicăieri. Din faze care în mod normal nu trebuiau să reprezinte niciun pericol. Cred că un rezultat de egalitate ar fi fost poate mai echitabil pentru că a fost un joc echilibrat. Poate dacă reuşeam să înscriem la începutul reprizei a doua, când am avut o situaţie importantă prin Ursu, poate jocul ar fi fost altfel”.

În runda trecută Poli beneficiase de două lovituri de pedeapsă cu Metaloglobus (scor 1-1), ambele au fost însă ratate. Echipa alb-violetă a făcut doar 28 de puncte în sezonul regular plus play-out (locul 5).

Jocurile de baraj cu FC Braşov se dispută pe 14 şi 21 mai, încă nu se ştie ordinea acasă/deplasare.

CSM Politehnica Iaşi: Axinte – Kouadio, Cană, Chatziterzoglou (62, Aftanache), Ad. Ilie (80, T. Serediuc) – F. Cristea (cpt.), Chiorean (66, J. Kamara) – S. Pop (62, Ungurenaşu), Plokhotniuk (46, Mărieş), Asăvoaie – Camara. Pe bancă: Brânză – Fl. Plămadă, Al. Hrib, Pelivan. Antrenor: Costel Enache.

Politehnica Timişoara: Murariu – D. Radu (88, Rogosic), Bocşan, Huminic, Oanea – Bîrnoi (73, Vukoje), Ignea (cpt.), Lazăr, D. Andrei (88, Sîntean) – Iamandache (73, Bakoş), Ursu (73, Gerbi). Pe bancă: Păduraru – Plumbuitu. Antrenor: Nicolae Croitoru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.