Legendele alb-violete s-au reîntâlnit pe „Ştiinţa”: „Suporterul vrea să vadă fotbalişti, nu...

Legendele alb-violete s-au reîntâlnit pe „Ştiinţa”: „Suporterul vrea să vadă fotbalişti, nu jucători”

0
DISTRIBUIȚI

Politehnica Timişoara a organizat un turneu de old boys legat de evenimentele din jurul centenarului clubului de fotbal. Astfel, pe „Ştiinţa” şi-au făcut reapariţia nume precum Constantin Varga, Iosif Rotariu, Ovidiu Cuc sau Marcel Băban. Turneul a avut caracter „prietenesc”, scorul a contat mai puţin în duelurile cu adversarele din Caransebeş şi Belgrad.

Poli, cu un lot mai masiv, a avut două echipe. În primul meci, Poli II a pierdut cu Selecţionata Caransebeşului, scor 1-2, dar golul gazdelor a fost o bijuterie marca „Roti”. Poli I i-a revanşat pe colegi şi a câştigat în faţa cărăşenilor prin golurile lui Paul Codrea şi Sorin Gheju. Jocurile, fiecare a câte 30 de minute, au continuat cu un duel Poli I vs. Belgrad. Mai proaspeţi, „gosti” s-au impus cu 1-0. Acelaşi scor înregistrându-l şi cu Poli II înainte de a da piept cu Caransebeşul.

Old boys violeţi chiar au avut un lot de invidiat, din care au făcut parte, printre alţii, Ţurcaş, Frunză, Paleacu, Codrea, Rotariu, Dancia, Băban, Titi Varga şi Ovidiu Cuc. Turneul de azi a fost un preambul pentru un eveniment viitor mai de anvergură sub semnul celor 100 de ani de Poli.

„Este o întâlnire prietenească, aşteptam demult să reîntâlnesc foştii coechipieri, a fost o plăcere. Şi, sperăm ca pe viitor, să mai organizăm astfel de evenimente. Inclusiv să jucăm săptămânal… Vom căuta o soluţie pentru a activat într-un campionat de old boys. Din păcate fotbalul nostru continuă să sufere iar spectatorii sunt dornici de meciuri frumoase, aşa cum au avut pe stadionul Dan Păltinişanu. Sperăm, cât de curând să revină o echipă din Timişoara, să revină în cel mai înalt eşalon. La momentul actual e o situaţie de criză, să o numim, dar sperăm să apară un investitor, să ne salveze din situaţia asta. Sperăm ca Politehnica Timişoara să revină la ceea ce a fost şi acolo unde-i este locul”, a spus Ovidiu Cuc, rămas în amintirea druckerilor prin golul înscris Realului Madrid în Cupa UEFA.

„A fost o bucurie şi o reîntâlnire foarte plăcută, nu ne-am văzut de foarte mult timp. Prilej să mai discutăm. Eveniment foarte reuşit, cu echipe foarte bune. Această echipă din Serbia şi ceilalţi. Mă bucur că am venit. Acum a trecut pandemia, sunt convins că vor fi mai multe turnee şi, cu mare plăcere, ne adunăm să participăm la ele. Normal, suporterul vrea să vadă fotbal şi fotbalişti, nu jucători, şi oamenii se bucură să ne vadă din nou pe teren. Le-am adus foarte multe bucuri în anii în care am jucat la Poli şi mă bucur că am jucat la Poli şi particip mai departe la turneele făcute de Politehnica!”, a precizat Marcel Băban, fostul vârf de atac polist.

„Este o revenire frumoasă cu ocazia Centenarului şi e o plăcere să joci cu foştii colegii, din perioada anilor 90 şi după aceea, cei mai tineri.


E o plăcere, e frumos, dacă s-ar putea face permanent, în fiecare an un astfel de turneu. A fost perioada cu pandemia, ne-a încurcat puţin, le făceam şi în 2020 şi 2021. La ora actuală încă joc la Obilici, nu mai joc postul din tinereţe, sunt la creaţie acolo în spatele vârfurilor, ne bucurăm pentru Obilici Sânmartinu Sârbesc, a revenit acolo după atâţia ani. E foarte frumoasă reînfiinţarea unor echipe ale fotbalului românesc. Echipa era înfiinţată în 1934, sperăm să o ţină tot aşa şi să revină şi altele”, a conchis Titi Varga, încă jucător activ la 57 de ani şi proaspăt promovat în „Judeţ” cu Obilici Sânmartinu Sârbesc.

Varga a rămas cu sufletul şi la actuala Poli, pentru care a şi jucat tot în ligile inferioare. Mâine, alb-violeţii de azi luptă pentru supravieţuire cu FC Braşov, în returul barajului de menţinere în „B”: „Eu le urez succes întregii echipe şi staff-ului tehnic care este la ora actuală şi în plus de asta galeriei care merge acolo şi îi susţine… E păcat că Timişoara nu are încă o echipă în Divizia A, ceea ce ne dorim şi, cine ştie, poate la anul vom avea şanse de promovare”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.