Politehnica, obligată să bată la Braşov. Toni Foale: „Facem tot posibilul să...

Politehnica, obligată să bată la Braşov. Toni Foale: „Facem tot posibilul să câştigăm în 90 de minute”

0
DISTRIBUIȚI
Foto: sspolitehnica.ro

Politehnica Timişoara are o singură cale să-şi mai împace suporterii după o perioadă extrem de tensionată. Alb-violeţii au obligaţia să salveze sportiv echipa de la retrogradare, câştigând returul barajului cu FC Braşov, din deplasare. Interimarul Toni Foale e optimist, dar are şi cea mai grea misiune de până acum pe banca alb-violeţilor.

Antrenorul „permanent” al alb-violeţilor, indiferent de postura din staff, a avut rezultate pozitive în ultimele jocuri în care a stat pe bancă, asigurând de fapt interimatul între schimbările de „principali”. Au fost un 1-0 cu Petrolul şi un 2-0 cu Brăila sezonul acesta, ar acum lucrurile par mai complicate după 1-2 la Timişoara cu braşovenii şi o atmosferă cum parcă nu a mai fost la Politehnica.

„Pot să vă spun că mergem acolo ca să câştigăm. Sub orice formă, dar noi vrem să câştigăm. Avem o datorie şi trebuie plătită! Cu ajutorul băieţilor bineînţeles, căci ei sunt artiştii. Mergem să facem tot posibilul să câştigăm în 90 de minute. De gestionat, (sunt) puţine zile, ce puteam să facem, mergem mai departe… Încercăm să lucrăm puţin la psihicul lor. Să ne facem treaba în ciclul săptămânal pe care ni l-am propus şi sperăm să dea şi roade!”, a declarat Antonio Foale.

„E şi situaţia în care suntem, este o situaţie mai dificlă, nu ne-am mai întâlnit cu situaţia aceasta. Sper ca împreună să putem trece şi de momentul ăsta greu şi să ajungem să ne salvăm prin propriile noastre forţe. Asta e cel mai important! Prea puţin contează ce face Liga sau Federaţia, care e cu punctele… noi vrem şi o să demonstrăm!”, a precizat Toni Foale.

„Şi săptămânile trecute i-am simţit bine, din postura în care am fost (n.r. cea de antrenor secund). Acum, în aceste două zile sau câte sunt, simt aşa, o linişte, o concentrare şi din partea jucătorilor şi asta mă bucură, că nici lor nu le e totuna. Au răspuns bine la antrenamentele pe care le-am avut şi la efort şi ca organizare şi ca tot!”, a mai spus acesta despre starea alb-violeţilor.

Poli nu va miza nici pentru ultimul joc al sezonului pe experimentatul Cristi Scutaru, suspendat de club, dar are şi noi accidentaţi, Stefan Vukoje şi Cătălin Oanea devenind indisponbili, aşa cum e şi Zaluschi, nerefăcut.

„Cu siguranţă vom juca pentru a câştiga după rezultatul primului meci, trebuie să jucăm la potenţialul nostru maxim.


E minimum ce putem face, să salvăm acest club de la retrogradare (…) Cu siguranţă nu suntem mulţumiţi de această situaţie. Am înţeles supărarea suporterilor, reacţia lor e îndreptăţită. Eu nu cred că nu am dat maximum, dar sunt momente în care nu-ţi iasă jocul şi lucrurile nu se leagă… Simt că în ultimele săptămâni ne-am antrenat bine, doar din cauza acestei situaţii, în care suntem destul de jos ca moral, nu ne ies lucrurile. În meciul cu Braşov ei au dat trei şuturi la poartă, din care au dat două goluri. Noi am avut şase-şapte ocazii şi mingea nu a intrat de câte ori trebuia în poartă… Încă nu mă gândesc ce va fi în vară. Primul obiectiv e să salvăm echipa de la retrogradare şi apoi mă voi gândi, nu voi mai avea contract”, a spus şi Erik Gerbi, unicul marcator din precedenta deplasare su Tâmpa, acel 1-0 din sezonul regular.

Partida FC Braşov – Politehnica Timişoara se dispută sâmbătă, 21 mai, de la ora 12.30, şi  e televizată (Digi Sport 1, Prima Sport 1 şi Orange Sport 1). În ciuda supărării, se anunţă o galerie alb-violetă consistentă pentru acest moment extrem de delicat. Poli ar mai avea varianta retragerii celor de la Gaz Metan şi/sau Clinceni, dacă pierd barajul, pentru a rămâne în „B”.

„Suntem la jumătatea duelului cu Poli”

De partea cealaltă, tabăra braşoveană are parte de mai mult calm înaintea meciului pentru care, în schimb, au luptat tot sezonul, ardelenii fiind la un moment dat în pericol să pice direct în „C”.

„Suntem la jumătatea duelului cu Poli. Duel pentru menţinerea în Liga 2. Avem avantaj la pauză, am spus şi după primul joc. Avem ascendentul moral după victoria de la Timişoara, dar nu e de ajuns. Cu toţii suntem conştienţi de faptul că ne aşteaptă un meci cel puţin la fel de greu. Un meci în care e clar că vor încerca să revină, dar suntem hotărâţi, suntem dispuşi să facem tot ceea ce depinde de noi să ne păstrăm avantajul. Băieţii sunt conştienţi de faptul ăsta, că mai avem de muncă, încă un meci, că nu va fi uşor, dar avem încredere, avem personalitate, acum avem şi avantajul de partea noastră şi sunt convins că la sfârşitul celor 90 de minute vom rămâne în Liga 2”, a declarat „principalul” Călin Moldovan.

„Din fericire, am spus după meci, avem băieţi cu caracter, cu inimă mare, am reuşit să trecem peste problemele care sunt. Au înţeles că numai împreună putem reuşi lucrul acesta. Le-am spus: Fiecare avem un ţel, dar doar împreună ni le putem atinge… am avut momente grele, frumoase, care ne-au unit. Grupul este foarte puternic la ora aceasta… Nici nu poate fi vorba (de relaxare), am muncit prea mult. Staff-ul, împreună cu jucătorii, am suferit prea mult ca să dăm cu piciorul la şansă… Ba, din contră, va fi o concentrare, hotărâre, mult mai mare, în jocul de sâmbătă”, a mai spus acesta.

„Sunt problemele lor interne, sunt lucruri care la fotbal se întâmplă. Nu e niciodată plăcut când auzi că un coleg de breaslă e îndepărtat. Dar noi încercăm să ne vedem de treaba noastră şi să facem ce trebuie să facem…”, a comentat Moldovan cu privire la demisia lui Croitoru.

Maric, Boţia şi Gârliţă sunt jucătorii indisponibil din tabăra gazdă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.