Polițistul din Giroc arestat preventiv pentru trafic de influență a fost trimis...

Polițistul din Giroc arestat preventiv pentru trafic de influență a fost trimis în judecată

0
DISTRIBUIȚI
Aurelian Gîrd. Sursa foto: girocchisoda.ro

Adjunctul şefului de post din Giroc, Aurelian Gîrd, a fost trimis în judecată de DNA pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență în formă continuată. Polițistul care a fost „ridicat” de procurori chiar din sediul IPJ Timiș este în arest preventiv.

Rechizitoriul spune că Gîrd „ar fi pretins de la o persoană (martor în cauză) suma de 13.000 euro pentru ca, prin intermediul a doi parlamentari (n.r. – fără a-i numi), acești bani să fie remiși ulterior unui judecător din București. Inculpatul susținea că, în schimbul acestei sume de bani, magistratul ar fi urmat să pronunțe o hotărâre favorabilă în cadrul unui proces civil care avea ca obiect reconstituirea dreptului de proprietate asupra unei suprafețe de teren (10,8 ha situate pe raza comunei Giroc) la care ar fi fost îndreptățită familia martorului.


În contextul menționat mai sus, la data de 12 august 2021, în sediul postului de poliție Giroc, inculpatul ar fi primit suma de 64.500 lei, echivalentul a 13.000 euro. Cu aceeași ocazie, inculpatul Gîrd Aurelian a mai pretins de la martor, pentru sine, suprafața de 2.000 mp teren intravilan în localitatea Giroc, precum și suprafața de 20.000 mp teren intravilan situat în aceeași localitate, pentru «colaboratorii» polițistului care urmau să rezolve și să decidă punerea în posesie a terenului respectiv”.

Terenurile mai sus menționate urmau să fie transferate după ce se obținea punerea în posesie.

Procurorii mai menționează faptul că, la o simplă consultare a unui studiu de piață, a rezultat că terenurile pretinse de polițist ar valora cel puțin 2.440.000 euro (110 euro/mp).

În cauză s-au dispus măsuri asigurătorii față de inculpat, iar dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Timiș cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.