Președintele CCIAT, vizită la Budapesta și întâlnire cu consulul Germaniei la Timișoara

Președintele CCIAT, vizită la Budapesta și întâlnire cu consulul Germaniei la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Președintele CCIA Timiș, Florica Chiriță, s-a întâlnit ieri, 19 mai, cu Regina Lochner, consulul Republicii Federale Germania la Timișoara, pentru a discuta despre continuarea colaborării menite să dezvolte afacerile celor două țări. Propunerile de colaborare lansate de CCIAT pentru anul acesta vizează organizarea de venimente economice, participarea la Topul Firmelor din Județul Timiș, cât și solicitarea sprijinului Consulatului Germaniei în intermedierea unei relații de colaborare cu Camera de Comerț și Industrie din Düsseldorf, pentru organizarea unui parteneriat de afaceri cu ocazia misiunii economice timișene de vizitare a MEDICA 2022, cel mai mare târg medical din lume, care va avea loc Düsseldorf, în perioada 14 – 17 noiembrie.


La rândul său, consulul Germaniei a oferit detalii legate de vizita prim-ministrului landului Turingia și a unei delegații de afaceri la Timișoara, în perioada 24 – 25 mai.

În cursul zilei de astăzi, președintele CCIAT s-a întâlnit la Budapesta cu președintele Camerei de Comerț și Industrie Budapesta, Elek Nagy, pentru a stabili o agendă de lucru comună în acest an, care vizează organizarea câte unui forum de afaceri la Timișoara și Budapesta, participarea firmelor la târguri și expoziții organizate în cele două orașe și organizarea la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT a unui eveniment destinat Ungariei ce va cuprinde diverse întâlniri, vizite la firme, o expoziție de produse maghiare și o seară culturală. O a doua întâlnire a fost cu Áron Littvay-Kovács, șef de departament în cadrul Federației Camerelor de Comerț Dunărene, cu prilejul căreia a fost lansată propunerea de realizare la Timișoara, în luna septembrie, a unui Forum de Afaceri Dunărean, cu participarea companiilor din Austria, Serbia, Ungaria și România, beneficiind de sprijinul camerelor de comerț din Viena, Budapesta și Belgrad și  al Ambasadei României în Serbia. Totodată, Președintele CCIAT a înaintat propunerea ca Adunarea Generală a FDCC, preconizată a avea loc la Ruse în luna septembrie, să se desfășoare la Timișoara. Propunerea va fi supusă aprobării în ședința Consiliului Director al FCDD din 26 mai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.