Primarul Fritz, după ce liberalii nu au votat agenda culturală în CLT:...

Primarul Fritz, după ce liberalii nu au votat agenda culturală în CLT: „Gest iresponsabil, făcut strict din considerente politice”

0
DISTRIBUIȚI

Agenda evenimentelor propusă de Casa de Cultură a Municipiului Timișoara a rămas „în aer” după ce consilierii locali liberali au refuzat să voteze, iar useriștii din Timiș, în frunte cu primarul Dominic Fritz, au reacționat imediat.

„Zi tristă pentru Timișoara, pentru cultura și tradițiile noastre. PNL sabotează Cultura Timișoreană. În fiecare an, Casa de Cultură propune Consiliului Local aprobarea evenimentelor pe care urmează să le organizeze cu finanțare de la bugetul local, sub denumirea Agenda Culturală a Municipiului Timișoara. Liberalii din Consiliul Local Timișoara au refuzat, fără niciun argument valid, să aprobe această Agendă Culturală a Casei de Cultură a Municipiului. Gestul lor iresponsabil, făcut strict din considerente politice, pune în pericol evenimente de tradiție pentru orașul nostru, printre care: Ruga Timișoarei, Festivalul Inimilor, Ziua Timișoarei (unde ar fi trebuit să concerteze draga noastră formație Phoenix), evenimentele de comemorare a martirilor Revoluției din 1989 sau spectacolul de Revelion”, a transmis edilul-șef.

„După ce anul trecut, când din motive de pandemie nu se putea ține Festivalul Inimilor, m-au atacat cu o campanie de dezinformare, că aș avea ceva împotriva muzicii de folclor – acum au votat ei înșiși împotriva agendei care cuprinde și acest festival.


M-am obișnuit la sabotaj politic constant al celor care au pierdut accesul la resurse publice, dar recunosc că am avut speranța ca el să cunoască o limită: să nu transformăm cultura în câmp de luptă politică ieftină, în anul pregătirii pentru cea mai uriașă oportunitate de promovare a Timișoarei în decenii – Capitala Europeană a Culturii. Voi supune din nou votului consiliului local această Agendă în următoarea ședință și sunt sigur că va exista o majoritate pentru cultură”, mai spune mesajul lui Dominic Fritz.

Consilierul local USR Ana Munteanu consideră că liberalii „și-au încordat mușchii într-un mod pur politicianist”. „Fix de asta nu suport politica, pentru că din cauza unor orgolii se pun în pericol investiții și evenimente… dezvoltarea orașului. Cred ca până nu renunțăm la orgolii nu avem cum să evoluăm. Da, putem să nu fim de acord când vine vorba de anumite aspecte, dar să întârziem votarea agendei culturale a Casei de Cultură este o mare greșeală care nu cred că se poate ierta prea ușor, mai ales când mai avem doar câteva luni până în anul 2023, atunci când ochii Europei o să fie pe viața culturală din Timișoara”, a scris Munteanu pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.