Prefectul Ritivoiu despre reacţia edilului-șef pe tema steagurilor de la Primăria Timișoara:...

Prefectul Ritivoiu despre reacţia edilului-șef pe tema steagurilor de la Primăria Timișoara: „Mic tratat de manipulare al domnului Dominic Fritz”

1
DISTRIBUIȚI

Prefectul Mihai Ritivoi a reacţionat furibund azi la adresa primarului Dominic Fritz, după ce acesta s-a arătat indignat de adresa venită de la instituţia pe care o conduce pe tema steagurilor amplasate la Primăria Timişoara.

Pe 5 mai, Primăria Timişoara a primit o adresă de la Instituţia Prefectului prin care i se cerea ca până la 12 mai să ia măsuri conforme cu legislaţia actuală în ceea ce priveşte arborarea steagurilor. Adresa cita patru legi şi a fost declanşată de o sesizare. Prima lege citată, din 1994, arată printre altele că drapelele altor state nu pot fi afişate decât cu ocazia unor vizite oficiale… În urmă cu trei zile Dominic Fritz a scris pe pagina sa de Facebook că afişarea steagurilor nu a deranjat pe nimeni timp de opt ani de zile şi că cere chiar schimbarea acelei legi în vigoare înainte de intrarea României în UE.

„Subiectul, l-aş intitula: Mic tratat de manipulare al domnului Dominic Fritz. După cum bine ştiţi domnul primar a avut o postare, o declaraţie, în care, citez: „Am citit intrigat adresa venită de la Prefectura Timiş, ne cere să înlăturăm steagurile amplasate în faţa Primăriei Timişoara”, …prin adresa numărul trimisă de domnul …, nu de noi, acesta sesizează nerespectarea legii de Primărie cu modul de arborare a drapelelor. Nu am spus să lea dea jos, să facă nimic.


Având în vedere acest aspect, vă comunicăm, le dăm patru articole din lege, ca să nu le mai caute, şi le solicităm – să ia măsuri de arborare a drapelelor conform legislaţiei în vigoare. Ne cunoaştem de trei luni de zile. Dacă eu am un subiect prin care vreau să creez o comunicare sau să am un punct de vedere pe care să mi-l asum, eu vin şi spun în conferinţa de presă, nu fac adrese de acest gen. Este cea mai diplomată şi noninvazivă manieră prin care am putut să fac această comunicare. Şi, din punctul meu de vedere, cât de constructiv am putut. Fără să ameninţ, fără să solicit, am pus în vedere, că este o sesizare şi am dat articole din lege şi am cerut să ia măsuri pentru arborarea corectă”, a declarat Mihai Ritivoiu.

„Nici măcar arborarea drapelului României nu era corectă, legea spune clar unde şi cum se pune. Al câtelea este într-un şir de drapele. Eu ce vreau să vă spun e că domnul primar inventează subiecte şi se victimizează, pozând în martirul toleranţei şi a deschiderii, în luptă cu statul oprimator şi retrograd, care: uite, numai au domle ce face şi se leagă de steagurile acestea nevinovate. Eu nu accept consideraţii pe respectarea legii. Legea se aplică nu se interpretează. Dacă consideră domnul primar că legea nu e conformă, are un grup parlamentar destul de sănătos care poate să opereze modificări pe legislaţie. Eu nu cred că la Berlin, steagurile flutură fără legislaţie. Chesiunea cu relativitatea sau interpretarea legii într-un mod care ne place sau nu, vedeţi că are şi alte efecte. Să ne gândim că cu cerfiticatele verzi, iarăşi considerăm că legea poate fi eludată, pe anul trecut s-a invocat că legea nu permite să se plătească certificatele verzi până la intrarea în perioada de insolvenţă, deocamdată avem 21 şi cu 15 milioane de euro amendă pe cerificate… steagurile sunt ultima lui problemă în ceea ce priveşte relaţia cu Prefectura şi cu mine şi îl rog să se ocupe de tăierea ierbii, de situaţia din parcuri, unde sunt sesizări zilnice şi de căldura din şcoli şi spitale la iarnă”, a conchis prefectul de Timiş.

Prefectul a precizat ulterior, pe pagina sa de Facebook, că „epopeea” steagurilor a pornit după sesizarea unui cetățean.

1 COMENTARIU

  1. Oltenoiu vrea sa dea jos steagurile alea pentru a le inlocui cu steaguri oltenesti. Nu degeaba oltenii nu mai spun Timisoara ci oltisoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.