Sacou și blugi? Iată ce greșeli de stil trebuie mereu să eviți...

Sacou și blugi? Iată ce greșeli de stil trebuie mereu să eviți când mergi la birou

0
DISTRIBUIȚI

Purtarea blugilor la birou nu mai este mare lucru și, deși poate depinde de locul în care lucrezi, probabil că nu mai provoacă probleme cu departamentul de resurse umane. Poți combina cu lejeritate sacouri damă cu blugi damă și să arăți în continuare profesional și modern.

Este adevărat că dress code-ul a devenit mai relaxat, mai mult decât atât, după luni întregi de lucrat de acasă în pijamale, pantaloni sport și pantaloni scurți, confortul este un factor foarte important atunci când vine vorba de îmbrăcare, mai ales atunci când urmează să stai multe ore pe scaunîn fața unui computer. Cu excepția cazului în care ești antrenor sportiv, pantalonii de trening încă nu au voie la serviciu (și probabil nu vor avea vreodată), dar blugii se încadrează chiar pe acea linie de mijloc între confortabil, ușor și profesionist, și de aceea sunt aliații perfecți pentru a da totul la birou (deși asta nu înseamnă că poți purta doar blugi, ține minte că există pantaloni chino și pantaloni formali).

Problema este ca atunci când vine vorba de îmbrăcat pentru serviciu, trebuie să mențineți un grad de seriozitate (de luat în serios), iar blugii pot fi prea casual daca nu ești atent când alegi. Așa cum există reguli, există și erori pe care ar trebui să le cunoști foarte bine, dar ca să le poți evita și să nu ai nici un fel de problemă când te prezinți la birou.

Ce greșeli trebuie să eviți?

Culorile deschise

Ca regulă generală, acei blugi de dama cu aspectul cel mai „formal” sunt cei de culoare mai închisă și sunt, de asemenea, cei care arată cel mai bine atunci când sunt asortați cu sacouri damă sau jachete. De asemenea, culorile închise sunt ușor de asortat și te fac să arăți sofisticat și bine pus la punct chiar dacă nu te-ai străduit prea mult. Atunci când purtați blugi la birou, evitați și modelele „prespălate” (care se referă la urme de pe material) care au prea multe detalii.


Și nici nu ar trebui să purtați blugi damă cu cusături foarte contrastante.

Blugi prea strâmți sau largi

Nu trebuie să uiți niciodată că ești într-un birou și că hainele tale nu ar trebui să fie în centrul atenției. Croielile drepte sunt cele mai clasice și elegante, așa că ar trebui să eviți să alegi ceva prea strâmt (pentru că nici asta nu e confortabil) sau prea lejer, întrucât trebuie să menții profesionalismul și un look relativ serios, chiar dacă este casual. Acest lucru se aplică și în cazul în care alegeți sacouri damă.

Stratificare

Hainele pe care le porți cu blugii fac diferența. Blugii cu tricou arată grozav împreună, dar acel look nu este atât de profesional, așa că ai nevoie de ceva mai mult. Luați în considerare adăugarea de sacouri de damă și jachete mai lungi, cambrate, în materiale și tonuri neutre, pe care le puteți purta și cu un costum dacă este necesar.

Blugi foarte rupți

Nu trebuie să purtați blugi foarte uzați, albiți cu clor, cu multe petice sau urme peste tot. Poate că nu contează dacă există puțină uzură în zona buzunarelor (de la uzură), dar ar trebui să evitați blugii rupți, uzați sau colorați, deoarece acest lucru poate face ca piesa de îmbrăcăminte să arate inferioară și să arăți neprofesionist.

Combinați cu haine prea casual

Daca vei purta blugi damă, atunci trebuie să ai grijă de restul hainelor pe care le vei purta. Dacă vei purta un tricou, asigură-te că este de bună calitate și de preferință într-o formă și culoare clasică. De asemenea, ar trebui să eviți să porți haine uzate sau murdare și nu strică să-ți schimbi hanoracul cu sacouri damă mai frumoase sau chiar o jachetă mai elegantă.

Pantofii

Dacă vrei să arăți profesionist în blugi, atunci ar trebui să alegi și pantofii potriviți, de preferat să eviți adidașii prea casual sau adidașii murdari sau de antrenament. Cauta pantofi din piele, de mai bună calitate și cu un stil mai clasic.

Când nu ar trebui să porți blugi?

În locurile în care trebuie să porți cravată. Nu este că este strict interzis să porți cravată și blugi, ci sunt piese cu stiluri foarte diferite și, în general, atunci când se solicită o cravată, se cere și ceva mai formal. În locurile în care este necesară uniforma. Nu poți apărea în blugi dacă munca ta are o uniformă pe care trebuie să o respecte toată lumea, trebuie să urmezi regulile. Oriunde blugii sunt interziși de codul vestimentar. Dacă compania ta nu interzice, atunci poți, dar dacă este o regulă, atunci poți avea probleme. La evenimente importante. Nu purta blugi la întâlnirea generală cu șeful șefului tău sau la acele evenimente în care toată lumea trebuie să se îmbrace formal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.