SCM Timişoara lansează o competiţie baschetbalistică destinată elevilor. Cupa Şcolilor Generale debutează...

SCM Timişoara lansează o competiţie baschetbalistică destinată elevilor. Cupa Şcolilor Generale debutează în weekend

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Leii din Banat – Baschet SCM OHMA Timişoara / Facebook

SCM Timişoara, clubul care duce mai departe tradiţia echipei care a câştigat de două ori Cupa României, lansează în colaborare cu Inspectoratul Școlar Judeţean Timiş, o competiţie destinată elevilor „de generală”. La debut întrecerea se va desfăşura în cele trei zile de duminică rămase din luna mai şi va reuni şase şcoli de pe Bega.

„Și noi, la Inspectoratul Școlar, suntem nerăbdători să înceapă activitățile sportive pentru toți elevii. Atunci când a venit această idee de proiect-pilot am hotărât că tinerii cei mai afectați sunt cei din clasele IV-VI, astfel că întrecerea le este adresată chiar lor”, a declarat Cosmin Hogea, inspector școlar general adjunct.

Organizatorii promit şi surprize tinerilor, astfel fiecare echipă va avea pe bancă un jucător de la trupa alb-violetă din Liga Naţională.

„Când eram copil și am început să joc baschet, totul a început de la școală, nu de la cluburile private sau de stat.


Profesorul de sport din școală, pe care îl văd în fața mea ca și cum totul ar fi fost ieri, ne era tot: părinte și antrenor. Faptul că am avut competiții între școli a adunat împreună părinții, copiii, colegii. Exact asta vrem să facem și în Timișoara”, a spus şi antrenorul lui SCM OHMA, Dragan Petricevic.

Viceprimarul Cosmin Tabără anunţă competiţii similare şi la alte discipline: „Mă bucur că suntem aici și putem anunța un prim pas în ceea ce privește dezvoltarea sportului timișorean. S-a revenit la competițiile școlare care s-au desfășurat de când eram copil și era o bază a sportului timișorean. Putem spune că astăzi anunțăm primul pas în baschet. Nu ne vom opri aici și vom face și la handbal de anul viitor, la fotbal, dar și la celelalte sporturi. Le oferim copiilor o șansă la sport și sănătate. Timișoara are nevoie de educație prin sport, de stimularea sportului de masă și ușor ușor putem ajunge unde ne propunem”.

„Ne-am propus să ne întoarcem spre comunitate. SCM are această latură de comunitate în care implicarea copiilor este importantă, iar împreună să realizăm un context în care copiii Timișoarei să facă sport. Cu cât mergem la vârste mai fragede cu cât putem să descoperim valori, cu atât descoperim în ei valorile peste câțiva ani. Va deveni o tradiție. Avem aceeași deschidere spre comunitate. Sperăm că toți copiii Timișoarei să ajungă la 18 ani și să fi pus mâna pe o minge”, a concluzionat Sorin Șipoș, președintele Consiliului de Administrație al SCM.

Primele echipe care vor concura la Cupa SCM Timișoara de baschet sunt cele ale CD Loga, Grigore Moisil și Şc. Generală Nr. 2. Meciurile sunt programate duminică, la sala „Constantin Jude”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.