SCM OHMA Timişoara se concentrează pe meciul 2 al „sfertului” cu Voluntari....

SCM OHMA Timişoara se concentrează pe meciul 2 al „sfertului” cu Voluntari. Petricevic: „Eu cred în potențialul acestei echipe”

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Leii din Banat – Baschet SCM OHMA Timişoara / Facebook

SCM Timişoara a pierdut primul joc din play-off-ul Ligii Naţionale cu puternica CSO Voluntari, dar încă mai speră la o calificare-minune în semifinale. „Leii” au jucat marţi seara în Ilfov şi au deja mâine acasă meciul 2, care trebuie câştigat obligatoriu pentru a continua seria cu decisiv în deplasare.

„Voluntariul a avut o evoluție mult diferită față de meciul din ultima etapă, cu Oradea. Mă și așteptăm să fie așa, căci vorbim despre echipa care a cucerit singurul trofeu decernat deja în acest sezon. Noi nu am găsit suficiente resurse, mai ales că în ultima clipă s-a constatat că nu putem conta pe Gary Talton, care a făcut o enterocolită, și nici pe Sherwood Brown, incomplet refăcut”, a spus Dragan Petricevic despre primul joc, pierdut categoric de „lei”, scor 72-95.

„Este clar că trebuie să găsim modalitatea de a ne prezenta la acest joc mai bine decât la cel de la Voluntari. Venim după un drum foarte lung cu autocarul, dar suntem obișnuiți cu asta și nu căutăm un alibi.


O să încercăm să ne jucăm cât mai bine și să găsim resursele de a duce seria într-un meci decisiv, chiar dacă nu îl putem folosi pe Mirkovic. Eu cred în potențialul acestei echipe, dar nu trebuie să punem noi pe această echipă o presiune mai mare decât pune Voluntariul. Sunt diferențe uriașe între aceste două grupări, de bugete și de obiective. Înainte de a începe această serie, am discutat despre șansele formației noastre de a juca în semifinale. După foarte mult timp, echipa a produs această emoție la Timișoara. Dacă o să reușească să urce în semifinale, este foarte bine, dacă nu o să reușească, trebuie aplaudată pentru ceea ce a făcut până acum”, a precizat tehnicianul cu referire la jocul 2.

Bănăţenii nu vor putea miza sigur pe Adam Mirkovic, descalificat în jocul din deplasare. „Îmi pare rău de Adam și de absența lui. A primit un fault descalificator pe un motiv just. Nu-l acuz de absolut nimic, pentru că a fost în toiul unei lupte mari. Din păcate, gestul său de lovire atrage faultul descalificator și suspendarea pentru o etapă, dar la câtă inimă și cât efort a pus până acum, nu poate fi acuzat de nimic. M-am uitat la ceea ce s-a întâmplat acolo și pot afirma că nu s-ar fi petrecut vreun fault descalificator, dacă la faza precedentă, sub panoul Voluntariului, s-ar fi fluierat ceea ce trebuia să se fluiere în favoarea lui Adam Mirkovic. Nu contest arbitrajul, de altfel cu cei trei arbitri noi nu am avut probleme nici de-a lungul sezonului și este departe de mine gândul că ar fi fost ceva premeditat. A fost pur și simplu o greșeală a arbitrilor, dar până la urmă cei care plătesc sunt jucătorul și echipa noastră”, a conchis Petricevic.

Partida SCM OHMA Timişoara – CSO Voluntari se dispută mâine, de la ora 18.00, în sala „Constantin Jude”. Duelul e în sistem cel mai bun din trei jocuri şi contează pentru sferturile de finală ale Ligii Naţionale la baschet masculin. Dacă vor câştiga, alb-violeţii vor mai trebui să efectueze o deplasare în zona capitalei pe 9 mai. De notat că în această perioadă site-ul scmtimisoara.ro va căpăta o nouă înfăţişare, cu secţiuni dedicate fiecărei secţii în parte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.